Παίρνουν… μίζα και στη φυλακή

Βρίσκονται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή κι όμως συνεχίζουν να πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο. Ο λόγος για τέσσερις επίορκους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίοι πιάστηκαν πέρυσι το Μάρτιο (οι δύο) και το Μάιο (οι υπόλοιποι δύο) να παίρνουν μίζα από ξενοδόχους τους οποίους εκβίαζαν για να τους δώσουν επιδότηση.

Όπως αποκάλυψε το Mega οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αν και συγκεκριμένοι υπάλληλοι μετά από ποινικές διώξεις που τους ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών  βρίσκονται από 14.3.12 και 10.5.12 αντίστοιχα στη φυλακή, εξακολουθούν να αμείβονται με το 1/3 του μισθού τους.

Κι αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι τέθηκαν αμέσως σε αυτοδίκαιη αργία με διαπιστωτικές πράξεις της υπηρεσίας τους εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν έχει συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο για να τους θέσει οριστικά εκτός δημοσίου.

Μάλιστα, η απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γραφείου του νομικού συμβούλου σχετικά με το ποιο πειθαρχικό θα ισχύσει για τους τέσσερις υπαλλήλους, καθώς το αδίκημα έγινε κατά το χρόνο ψήφιση του νέου πειθαρχικού επί υπουργίας Ρέππα, ήρθε στην υπηρεσία μόλις στις αρχές Μαρτίου του 2013, δηλαδή, περίπου ένα χρόνο μετά!

Η υπόθεση των συγκεκριμένων υπαλλήλων αναμένεται να εκδικαστεί τις επόμενες εβδομάδες από το πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Ανάπτυξης που, επιτέλους, συστάθηκε.

 

Διαβάστε επίσης

«Κλείνουν» οι επίορκοι, προς Ιούνιο οι 20.000 του 2014

Εγκύκλιος Μανιτάκη για 5.000 επίορκους

«Βρισκόμαστε κοντά και για το δημόσιο»

Νέα συνάντηση Μανιτάκη-τρόικας στις 8 μμ στο υπουργείο Οικονομικών

Μανιτάκης: «Κλείνει» την άλλη εβδομάδα το δημόσιο

Μεγάλο «αγκάθι» το δημόσιο στη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΜΙΖΕΣ


Αφήστε μια απάντηση