Παιδικοί: Και επίσημα τα €15 εκατ. επιπλέον από το Διοικ. Μεταρρύθμισης

Επισημοποιήθηκε η μεταφορά 15 εκατ. ευρώ επιπλέον για τους παιδικούς σταθμούς από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο προχωράει  «στη μεταφορά ποσού ύψους 65.000.000 ευρώ (σ.σ. τα 50 εκατ. είχαν ήδη προϋπολογισθεί στα αρχικά 149 εκατ. του προγράμματος) από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ.), του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Και προσθέτει: «Η παρέμβαση αυτή αποτελεί δέσμευση του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, με στόχο να απομακρυνθεί ο κίνδυνος αποκλεισμού μεγάλου αριθμού παιδιών ικανοποιώντας το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για αύξηση των κονδυλίων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Με την παρέμβασή του αυτή το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης παρέχει τα κεφάλαια για να καταστεί δυνατή η φιλοξενία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.»

Σε δηλώσεις τους Κ. Μητσοτάκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου τονίζουν ότι με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ευαισθησία τη κυβέρνησης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Να σημειωθεί ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr εκτός παιδικών σταθμών μένουν με τα σημερινά δεδομένα περί τα 8.000 + 10.000 παιδιά (σύνολο: 18.000) μετά και την εκδίκαση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί, ενώ αναζητούνται επιπλέον 20 εκατ. ευρώ για τα 8.000 από αυτά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΣΠΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση