Π. Τζωρτζάκης: «e-μπάχαλο» στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Tις δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο περιέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Τζωρτζάκης, κάνοντας λόγο για άγνοια-αδιαφορία-αντίδραση και «e-μπάχαλο» στο συγκεκριμένο τομέα.

«Θα χαρακτήριζα με τρία «Α» την κατάσταση που επικρατεί. Το πρώτο «Α» είναι άγνοια, ο πολύς κόσμος δεν ξέρει τι είναι. Το δεύτερο είναι αδιαφορία και το τρίτο, που είναι το πιο επικίνδυνο, είναι η αντίδραση από ανθρώπους που θέλουν να κρατούν δεσμευμένο τον Έλληνα πολίτη για να δημιουργούν τις πελατειακές τους σχέσεις», τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, πως θα επέλθει μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι «το κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ακουμπάει οπουδήποτε δούμε το «e» μπροστά, δηλαδή ηλεκτρονικές προμήθειες, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονική υγεία κ.λπ.».

Υπογράμμισε, ακόμη, πως στόχος του είναι να φθάσει η χώρα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια· προσέθεσε, ωστόσο:

«Το ηλεκτρονικό κομμάτι, για να μπορέσει να δουλέψει, χρειάζεται να αλλάξουμε και τις εσωτερικές διαδικασίες του ίδιου του κράτους, γιατί αν πάμε να βάλουμε στο μπάχαλο μπροστά το «e», πάλι «e-μπάχαλο» θα είναι και δεν αλλάζει τίποτα. Ο πρώτος στόχος είναι η μείωση του σπάταλου κράτους και ο δεύτερος είναι καλύτερες υπηρεσίες προς τον κόσμο».

Με πληροφορίες από ΝΕΤ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!