Π. Κουρουμπλής: Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη

Σύγχρονο Νταχάου χαρακτήρισε την κατάσταση των προσφύγων στην Ειδομένη, ο υπουργός Εσωτερικών Π.Κουρουμπλής το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση που περιέγραψε με τον τρόπο αυτό οφείλεται στα κλειστά σύνορα.

Σε δήλωσή του από τον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που στις Βρυξέλλες άρχιζαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της EE – Τουρκίας για το προσφυγικό, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ξαναχυθεί αίμα λόγω εθνικισμών στην Ευρώπη και σημείωσε ότι ο εθνικισμός ξαναξυπνά στην Ευρώπη.

Ο ίδιος επέκρινε το γεγονός ότι η Ευρώπη των 500 εκατομμυρίων πολιτών διστάζει και δυσανασχετεί στο να αφομιώσει 1,5 εκατ. πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες δεν το επέλεξαν να φύγουν από τις χώρες τους· έφυγαν από χώρες που βρίσκονται σε πολέμους, στους οποίους συμμετείχαν και χώρες της Ευρώπης, επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει λύση, ωστόσο επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει στη διαπίστωση της πραγματικότητας. Ανακοίνωσε, σε αυτό το πλαίσιο, ότι θα ενισχυθεί άμεσα το υγειονομικό σύστημα στην Ειδομένη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων. Πιστέψαμε σε μια Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων. Σε μια Ευρώπη που θα έχει συνεχώς το μυαλό της ότι το αίμα που χύθηκε εξαιτίας των εθνικισμών δεν πρέπει να ξαναχυθεί. Και η Ευρώπη δυστυχώς σήμερα βλέπει να αφυπνίζεται και πάλι ένας ιδιότυπος εθνικισμός απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους.

»H λογική δεν αντέχει όταν γνωρίζεις ότι είναι μια Ευρώπη των 500 εκατ. και διστάζει, δυσανασχετεί στο να απομειώσει 1,5 εκατ. κατατρεγμένους ανθρώπους που στο κάτω κάτω δεν ήταν επιλογή τους να αφήσουν την πατρίδα τους αλλά τους ανάγκασαν οι πόλεμοι, στους οποίους δυστυχώς συμμετείχε και η Ευρώπη».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΤΑΧΑΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!