Π. Κουρουμπλής για πρόσφυγες: Θα αξιοποιήσουμε και τις παιδικές κατασκηνώσεις

Τις παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας σχεδιάζει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Έχουμε 30 κατασκηνώσεις στο υπουργείο που μπορούμε να τις διαθέσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και θα φιλοξενηθούν εκεί τα παιδιά, δήλωσε στον Σκάι ο υπουργός και είπε ότι για όλα χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος, καθώς ο μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

Εξάλλου από αυτές τις κατασκηνώσεις, μέχρι τώρα λειτουργούσαν μόνο 15, είπε ο υπουργός: «Μέχρι να πάνε τα παιδιά κατασκήνωση θα έχουμε βρει άλλους χώρους. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί η προσπάθεια είναι γιγαντιαία σε έναν μηχανισμό που δεν είχε ποτέ προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο».

Σχετικά με την επιστολή του προς τις Τράπεζες, για την διάθεση και των δικών τους υποδομών, ενημέρωσε πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Όσον αφορά στην Ειδομένη, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως «γίνεται προσπάθεια σιγά σιγά αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν προς τα κάτω. Όπου και να τους πάμε όμως, όλοι έχουν στο μυαλό τους στα σύνορα, πάντα έχουν την ελπίδα να φύγουν, να βρεθούν στα σύνορα και να έχουν μια ευκαιρία να περάσουν».

Για την επιστροφή των θεσμών

Σχετικά με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο υπουργός εκτίμησε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού πως θα έχει κλείσει πριν το Πάσχα, θα επαληθευθεί. Το ότι σήμερα έρχονται οι θεσμοί, αλλάζει τον κίνδυνο του αόριστου που φοβόμασταν και επιβεβαιώνεται ο Αλέξης Τσίπρας ότι πριν το Πάσχα θα έχει κλείσει η αξιολόγηση, είπε ο Π. Κουρουμπλής και τόνισε πως «η Ιθάκη της ελληνικής οικονομίας είναι η ρύθμιση του χρέους». Η επόμενη ημέρα από μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι μια αισιόδοξη ημέρα, επισήμανε.

Αναφερόμενος τέλος, στην δήλωσή του για τους δικηγόρους και τα κιλά που καλό θα τους κάνει να χάσουν, μέσω των διαδηλώσεων, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως ο Γερμανός δημοσιογράφος, σε κείμενο του οποίου γράφτηκε, τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε συγγνώμη, που δεν συμπεριέλαβε ολόκληρη την αποστροφή του.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!