«Όχι» στους αυτοκινητόδρομους της Αττικής, λένε φορείς, οικολόγοι

Μετά τη διχογνωμία μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Περιβάλλοντος για τους αυτοκινητόδρομους της Αττικής με κοινή επιστολή τους προς τους Δημήτρη Ρέππα και Τίνα Μπιρμπίλη, οι οικολογικές οργανώσεις WWF, Ορνιθολογική Εταιρεία και το δίκτυο «Φίλοι της Φύσης», ο φορέας των μηχανικών που εργάζονται στον δημόσιο τομέα (ΕΜΔΥΔΑΣ) Αττικής, καθώς και εννέα φορείς του Υμηττού παίρνουν στην ουσία το μέρος της υπουργού Περιβάλλοντος, ζητώντας την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού για τους αυτοκινητόδρομους της Αττικής αλλά και την απόσυρση του σχεδίου διατάγματος για τον Υμηττό.

«Οι ορεινοί όγκοι της Αττικής και οι πνεύμονες πρασίνου είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευθούν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού», επισημαίνουν στην επιστολή τους, υπενθυμίζουν ότι οι σχεδιασμοί της προηγούμενης ηγεσίας στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ είχαν συναντήσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων. Προτείνουν δε διάλογο, με στόχο την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο για τον Υμηττό, που είχε εγκριθεί τον Αύγουστο από τον Οργανισμό Αθήνας, και την εκπόνηση νέου, που θα προβλέπει εθνικό πάρκο και ενιαία ζώνη απολύτου προστασίας. Ζητούν επίσης την απόσυρση του σχεδίου για το Ρυθμιστικό και ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης, που είχε υπογραφεί στις 24 Αυγούστου 2009, με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για τους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!