ΟΤΑ: Μέσω ΕΟΤ η αναγνώριση των ιαματικών πηγών - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

ΟΤΑ: Μέσω ΕΟΤ η αναγνώριση των ιαματικών πηγών

Στον ΕΟΤ θα πρέπει να απευθύνονται από εδώ και στο εξής οι ΟΤΑ και οι Αναπτυξιακές Εταιρείες τους για την έγκριση λειτουργίας των ιαματικών πηγών. Αυτό προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που δόθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «οι Φορείς, (όπως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι αναπτυξιακές εταιρείες τους) που αναλαμβάνουν τη διανομή του οικονομικού ανταλλάγματος πρέπει να  υποβάλουν για έγκριση στον Ε.Ο.Τ. οικονομοτεχνική μελέτη επενδυτικού σχεδίου του ιαματικού φυσικού πόρου, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα της επένδυσης, θα δίνονται στοιχεία για την τουριστική κίνηση της περιοχής και θα παρατίθενται οι προοπτικές βιωσιμότητας της επένδυσης.»

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με στόχο την ανάπτυξη και την τουριστική αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού στην Ελλάδα αλλά και την ανάδειξη του ιαματικού πλούτου, ενεργοποίησε την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, η οποία εδώ και χρόνια παρέμενε αδρανής.

Ήδη η Επιτροπή  αναγνώρισε πέντε (5) ιαματικές πηγές: Λουτράκι- Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα, Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι – Περαχώρα ( Κόρινθος).

Όπως τονίζεται «στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει συνεχής ροή αναγνώρισης πηγών με άξονα την αναβάθμιση των ιαματικών φυσικών πόρων ως προστιθέμενη αξία στη συνολική ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

»Η απόφαση της υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό το οποίο στοχεύει στην εστιασμένη ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού και την τουριστική αξιοποίηση, με σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!