Οργισμένη αντίδραση Υπ.Δικαιοσύνης για το βίντεο από τον Κορυδαλλό: «Υπηρετεί εντυπώσεις»

  • Απο stergios
  • 31 Μαρτίου 2019 - 21:05
  • Comments Off

Διευκρινήσεις για το δημοσιοποιημένο βίντεο που καταγράφει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Αλβανού ποινικού μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, στις 14 Ιανουαρίου του 2019, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για αποπροσανατολισμό των πολιτών και υπονόμευση του έργου της δικαιοσύνης και του υπουργείου.

Στην ανακοίνωσή του αρχικά το υπουργείο επισημαίνει ότι το βίντεο «βίντεο από τον Κορυδαλλό» αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας και υποστηρίζει πως – σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση – «είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση».

Εν συνεχεία εκφράζεται αρνητικά ως προς την αναπαραγωγή των εικόνων από τη φυλακή, λέγοντας ότι «ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή».

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του λέγοντας ότι «η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!