oπεκεπε-το-χρονοδιάγραμμα-για-ελέγχου-881429
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 03.02.2022 | 08:26

OΠΕΚΕΠΕ: Το χρονοδιάγραμμα για ελέγχους-επιδοτήσεις (ημερομηνίες)

“Υποχρεώσεις” ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 11 Φεβρουάριου 2022 θα πρέπει οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο των αιτημάτων επιλεξιμότητας, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr).

Όμως, στην περίπτωση που είχε υποβληθεί ηλεκτρονική ένσταση επιλεξιμότητας, εξετάστηκε και απορρίφθηκε, και ο παραγωγός διαφωνεί και με το απορριπτικό αποτέλεσμά ελέγχου, μπορεί να υποβάλει έντυπο αίτημα έως τις 11/02/2022 στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις και Μονάδες, προσκομίζοντας πρόσθετα δικαιολογητικά που ενισχύουν την ορθότητα του αιτήματος του, ειδικά για τις περιπτώσεις που δεν προκύπτει φωτοερμηνευτικά η επιλεξιμότητα του αγροτεμαχίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης.

Οι αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις και Μονάδες, εφόσον εξετάσουν τα πρόσθετα στοιχεία, δύνανται να αλλάξουν το αποτέλεσμα επανελέγχου της επιλεξιμότητας έως τις28/02/2022.

Τέλος, σύμφωνα με την τροποποιητική, τα αιτήματα ένταξης σε περιφέρεια «εφόσον αφορούν μηδενική αγρονομική περιφέρεια αγροτεμαχίων, υποβάλλονται αυτόματα – μηχανογραφικά κατά την υποβολή της ΕΑΕ. Ο έλεγχός τους από τις Περιφερειακές Δ/νσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11/02/2022».

Όσον αφορά τις διορθώσεις προφανών σφαλμάτων μέσω διοικητικών πράξεων και υποβολής εκπρόθεσμων ΕΑΕ έτους αιτήσεων 2021, υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία τροποποίησης των αιτήσεων ενίσχυσης 2021 έχει παραταθεί έως και τη Δευτέρα 14/02/2022.