Κατρούγκαλος: Δεν πρόκειται να κοπούν οι κύριες συντάξεις – Πότε θα γίνει το νέο ραντεβού κυβέρνησης-δανειστών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Oρίστηκε νέο ραντεβού για αύριο.

Εξερχόμενος από την συντάντηση ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε πως: «Δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις και δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα ούτε από την πλευρά των δανειστών. Μεγάλο αγκάθι παραμένει τα ποσοστά αναπλήρωσης για τους μελλοντικούς συνταξιούχος καθώς οι δανειστές απαιτούν χαμηλότερα ποσοστά.

Η Εθνική Σύνταξη για 20 χρόνια ασφάλισης θα είναι 384 ευρώ ενώ μένει ανοικτό ποιο θα είναι το τελικό ποσό που θα διαμορφωθεί για όσους έχουν 15 έως 20 χρόνια καθώς ειναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ποσοστά αναπλήρωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα κυμανθεί στα 288 ευρώ. Δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια.

Αλλο αγκάθι παραμένει η αύξηση των ασφαλθιστικών εισφορών που οι δανεσιτές μέχρι τώρα δεν την έχουν αποδεχθεί με τον κ. Κατρούγκαλο να παραμένει αισιοόδοξος ότι θα γίνει εν μέρει αποδεκτή για λιγότερο από 1 μονάδα.

Η διαπραγμάτευση δεν θα ολοκληρωθεί ενώ για αύριο έχει οριστεί νέα συντάντηση για να καθοροστεί ο οδικός χάρτης των επόμενων κινήσεων αμέσως μετά το Πάσχα των Καθολικών

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!