Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 3.200 αστυνομικών σε θέματα επικοινωνιακής διαχείρισης ελέγχων

Αστυνομικός

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 3.200 αστυνομικών, σε θέματα επικοινωνιακής διαχείρισης αστυνομικών ελέγχων, ενίσχυσης επαφής με τον πολίτη και βασικών στοιχείων κοινοτικής αστυνόμευσης.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 17 Μαΐου έως και 27 Ιουνίου από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε έξι εκπαιδευτικά κέντρα και σε εκπαιδευτικές σειρές διάρκειας δύο ή τριών ημερών.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις, Άμεσης Δράσης Αττικής, Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομίας Αθηνών και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και κατά τη διάρκεια αυτής αναπτύχθηκαν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

• Κοινοτική Αστυνόμευση,
• Περιπολίες και
• Επικοινωνία.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής σειράς πραγματοποιήθηκε πρακτική εφαρμογή των διδαχθέντων σε εικονικά σενάρια, κατά τα οποία οι εκπαιδευόμενοι κλήθηκαν να διαχειριστούν περιστατικά, εφαρμόζοντας εργαλεία αποκλιμάκωσης της έντασης για την κατανόηση και επίλυση του ζητήματος.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης αναλύθηκαν περιστατικά καθημερινής αστυνομικής ανταπόκρισης, καθώς και ο τρόπος και οι δυνατότητες διαχείρισής τους με βέλτιστες πρακτικές.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, δόθηκε η δυνατότητα πρακτικής άσκησης – εφαρμογής των διδαχθέντων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, από Μικτές Ομάδες Κινητής Αστυνόμευσης.

Ακολούθησε διήμερη εκπαίδευση των επικεφαλής Αξιωματικών, οι οποίοι θα κληθούν να καθοδηγήσουν στην υλοποίηση των διδαχθέντων πρακτικών, προς εφαρμογή της Λευκής Βίβλου, για την υιοθέτηση του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση αποτίμησης της εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των Διευθυντών και των επικεφαλής των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, καθώς και του συνόλου των εκπαιδευτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, με σκοπό την άντληση και την αξιοποίηση διδαγμάτων και γνώσεων στη διοργάνωση μελλοντικών εκπαιδεύσεων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΙ, 14ΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]