Ολοκληρώθηκε εκπαίδευση κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
8
Φεβρουάριος
Back

Ολοκληρώθηκε εκπαίδευση κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Ολοκληρώθηκε χθες, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, η εκπαίδευση κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκπαίδευση διάρκειας έντεκα ημερών, πραγματοποιήθηκε σε δύο εκπαιδευτικές σειρές, στις εγκαταστάσεις των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Ρεθύμνου και στο σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Ομίλου Ρεθύμνου.

Συμμετείχαν συνολικά είκοσι τρία στελέχη της Σχολής Αστυφυλάκων και ειδικότερα έντεκα του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, τέσσερα του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και οκτώ του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Σκοπός της εκπαίδευσης, ήταν η παροχή των απαραίτητων γνώσεων ώστε να καταστούν ικανοί εκπαιδευτές των Αστυνομικών Σχολών.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε πλήρες πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν από ειδικά καταρτισμένους καθηγητές, σε θέματα που αφορούσαν:

  • στις μεθόδους επικοινωνίας εκπαιδευτή – εκπαιδευμένων και στα στοιχεία αποτελεσματικής επικοινωνίας – ικανοτήτων – δεξιοτήτων των εκπαιδευτών,
  • στα στοιχεία ψυχολογίας,
  • στις πρώτες βοήθειες,
  • στις τεχνικές αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής, αμυντικής σκοποβολής, καθώς και
  • στις ασκήσεις πυκνής τάξης και την εκφώνηση παραγγελμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης πραγματοποίησε ομιλία στους εκπαιδευόμενους δίνοντας οδηγίες – κατευθύνσεις.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!