Οι σχολικοί φύλακες κάνουν δύσκολη τη ζωή του Κ. Μητσοτάκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν σήμερα το πρωί σχολικοί φύλακες από όλη την Αττική.

Θα ζητήσουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να του ζητήσουν εγγυήσεις ότι θα τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και δεν θα βρεθούν στην ανεργία μετά τη λήξη του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας που γι αυτούς ξεκίνησε τον Ιούλιο.

Στην τελευταία τους συνάντηση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν τους έδωσε υποσχέσεις και οι ίδιοι γνωρίζουν πλέον ότι δεν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την αξιοποίησή τους, όπως για παράδειγμα θα συμβεί με την πλειοψηφία των δημοτικών αστυνομικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, σχολικοί φύλακες από τη βόρεια Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα σε δημάρχους ότι δεν στηρίζουν τον αγώνα τους και ότι οι ίδιοι τους πρότειναν για ένταξη στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει ότι προχωρά σε κλιμάκωση των παρεμβάσεών της μετά την τελευταία συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη την ημέρα της πανελλαδικής συγκέντρωσης των σχολικών φυλάκων.

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στις 14 Νοεμβρίου, όπως επισημαίνουν, κατέστη σαφές ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό των διαθέσιμων σχολικών φυλάκων θα μετακινηθεί.

«Τα ψέματα και η παραπληροφόρηση που διάφοροι ‘αυτόφωτοι σωτήρες’ διασπείρουν τελείωσαν! Μόνο η καθημερινή, συντονισμένη και ενωτική αντίδρασή μας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα για να μην βρεθεί κανένας Σχολικός Φύλακας στην απόλυση και στην ανεργία», τονίζει η Ομοσπονδία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!