Οι προτάσεις του Ε. Στυλιανίδη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Διεξαγωγή εκλογών κάθε πέντε χρόνια, ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να κινηθούν σε δύο τουλάχιστον κατευθύνσεις, «το Οικονομικό Σύνταγμα, με στόχο την ανάταξη της πραγματικής οικονομίας και την ουσιαστική ανάπτυξη και θεσμικά ζητήματα που επαναπροσδιορίζουν την αρχή των ελέγχων και των ισορροπιών έναντι του πρωθυπουργοκεντρικού μας συστήματος», πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Ο κ. Στυλιανίδης, επισήμανε την ανάγκη της θεσμοθέτησης της αρχής σταθερότητας του φορολογικού συστήματος,  λέγοντας ότι μπορεί να αναθεωρείται μόνο μετά από δύο έτη.  Επίσης, προσέθεσε ότι «η δημιουργία ειδικού τμήματος για επενδυτικές δίκες στο Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης, με θετικές επιπτώσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Eπανέλαβε την πρότασή του για αναθεώρηση του άρθρου 16 και το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τη δημιουργία ιδιωτικών ή μεικτών πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μία νέα πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία. ευθύνες την επόμενη μέρα».

Yποστήριξε ότι πρέπει «η πρόταση εξεταστικής επιτροπής να καθίσταται προνόμιο της αντιπολίτευσης», να επανεξεταστεί «από μηδενική βάση η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», να είναι υποχρεωτική η πενταετής κοινοβουλευτική θητεία, καθώς «μειώνει το εκλογικό κόστος, ενισχύει τη σταθερότητα και συμβάλλει στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής για τη χώρα».

Ο υπουργός εξέφρασε τέλος τη διαφωνία του με την απόλυτη διάκριση βουλευτών-υπουργών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΜΙΛΙΑ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση