Οι φορείς που καλούνται σε ακρόαση για το αθλητικό ν/σ

Ένταση προκάλεσε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο κατάλογος των φορέων που θα γίνουν δεκτοί σε ακρόαση στη συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας (11/11, 13:00). Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων να κληθεί το σύνολο των αθλητικών ομοσπονδιών, οι επαγγελματικές λίγες, οι σύνδεσμοι αμειβομένων αθλητών, ο ΠΣΑΤ και πολλοί ακόμη φορείς.

Το προεδρείο της Επιτροπής κατέληξε σε μία λίστα 16 φορέων, από την οποία όμως απουσίαζαν όλες οι ομοσπονδίες, πλην της ΕΠΟ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Μπουρνού, και του ΜέΡΑ 25, Σοφίας Σακοράφα, με την τελευταία μάλιστα να έχει και έναν έντονο διάλογο με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Τελικά, στον κατάλογο των φορέων που θα κληθούν σε ακρόαση προστέθηκαν ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΚ, ως έχοντες άμεση σχέση με τη διάταξη περί περιορισμού θητειών και ορίου ηλικίας. Έτσι, η τελική λίστα απαρτίζεται από τους εξής:

Συνήγορος του Πολίτη, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Αθλητικός Εισαγγελέας Κων. Σιμιτζόγλου, ΕΠΟ, Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, Super League 1, Super League 2, ΠΣΑΠ, ΠΣΑΤ, ΠΣΑΚ, ΠΑΣΑΠ, Σύλλογος Οδηγών Αγώνων, ΕΟΕ, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, ΣΕΓΑΣ, ΕΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΦΟΡΕΙΣ, ΑΚΡΟΑΣΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!