Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά με επιχειρηματικά funds

Με είκοσι ανώτατα στελέχη από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds παγκοσμίως, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη για λίγες ώρες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πρόκειται για εταιρείες που διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ και οι επικεφαλής τους συζήτησαν με τον πρωθυπουργό κυρίως για την οικονομία και τις προοπτικές, που διανοίγονται, αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η συζήτηση εστιάσθηκε σε νέες ευκαιρίες σε βασικούς τομείς της οικονομίας για τους οποίους υπάρχει ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών μίλησαν για θετική πορεία της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά.

Σημειώνεται ότι αρκετές από τις εταιρείες, που προσκλήθηκαν, είναι ήδη ενεργές επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ άλλες συζητούν την πιθανότητα να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Ψάκι, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζει την «ισχύ των διμερών σχέσεων», τονίζοντας ότι κατά τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Σαμαράς με τον  υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι και τον Πρόεδρο Ομπάμα θα επαναβεβαιωθεί η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα καθώς η κυβέρνησή εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν κλειδί για ένα μέλλον με περισσότερη ευημερία για το λαό της.

«Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένων της συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας, των προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο και της περιφερειακής συνεργασίας» δήλωσε η Ψάκι.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση