Οι δανειστές πρότειναν να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

«Θέλουν να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού»! Νέα επίθεση κατά του ΔΝΤ για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση εξαπέλυσε ο ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Φραγκίσκος Κουτεντάκης, λέγοντας πως στα τεχνικά κλιμάκια κατά τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων εκφράσθηκε και πάλι η παραίνεση για καθυστέρηση της πληρωμής μισθών και συντάξεων.

Ο κ.Κουτεντάκης, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, έκανε λόγο για μεγάλες πιέσεις των δανειστών που αμφισβητούν και «διαφωνούν στα πάντα», ενώ επέρριψε μεγάλες ευθύνες στο ΔΝΤ ότι προκαλεί καθυστερήσεις «επειδή δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, αν μένει στο ελληνικό πρόγραμμα, αν θα φύγει ή αν θέλει να μείνει «με το ένα πόδι» μέσα».

«Θέλουν να το φτάσουν στο χείλος του γκρεμού. Δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος στα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά η κατάσταση εξ ορισμού δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’αόριστον. Και πρέπει να αποδοθούν σημαντικές ευθύνες στους θεσμούς που δεν παρέχουν καμία στήριξη. Η τακτική των δόσεων με το σταγονόμετρο είναι συμπεριφορά Σάιλοκ» είπε ο κ. Κουτεντάκης και αποκάλυψε πως στα τεχνικά κλιμάκια ακούστηκε και πάλι η «σύσταση» (και όχι από έναν μόνον από πλευράς των δανειστών)  «μήπως να καθυστερούσατε λίγο να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις»;

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΙ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!