Οι αρχηγοί αποφασίζουν αρχές Ιουνίου για τις απολύσεις

Στις αρχές Ιουνίου θα «κληρώσει», σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  για την πρώτη λίστα φορέων του δημοσίου (ΝΠΙΔ) που θα καταργηθούν, οδηγώντας στην έξοδο από το δημόσιο περί τους 2000 υπαλλήλους με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).

Την απόφαση, όμως,   δεν θα τη λάβει ούτε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Α. Μανιτάκης ούτε ο Μέγαρο Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η «λίστα Σταμάτη» που επεξεργάζονται από κοινού οι υπουργοί Επικρατείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα παραδοθεί από τον κ. Μανιτάκη που έχει και τυπικά την αρμοδιότητα, στους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να λάβουν την τελική απόφαση, πιθανότατα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό,  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η λίστα θα περιλαμβάνει και εναλλακτικά σενάρια για κατάργηση οργανισμών, ώστε οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτά.

Όπως διαβεβαιώνουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αυτό το διάστημα σβήνουν και γράφουν, «η λίστα θα είναι πλήρως αιτιολογημένη και αξιολογημένη», ενώ η ενημέρωση προς τα τρία κόμματα της κυβέρνησης «θα είναι συνεχής.»

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ: Σπάστε εδώ και τώρα το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο

Τόμσεν: Αδικία σε βάρος του ιδιωτικού τομέα η προστασία του δημοσίου

Έρχονται τα πάνω-κάτω σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου & ΟΤΑ

Απολύσεις: Short list 30 οργανισμών στο Μαξίμου

Απολύσεις: Προτεραιότητα στην εθελουσία δίνει ο Μανιτάκης

Απολύσεις: Η λίστα με τα 252 ΝΠΙΔ του δημοσίου

Απολύσεις: Ποιοι φορείς οδηγούνται σε κατάργηση

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

ΔΝΤ: «Απαιτούνται τώρα απολύσεις στο Δημόσιο»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΠΙΔ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ, ΛΙΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!