Οι απολύσεις φέρνουν πιο κοντά τον Κ. Μητσοτάκη με τον Α. Σαμαρά

Ανεβασμένες είναι οι μετοχές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων σε σχέση με τις 25.000 διαθεσιμότητες έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο που υπήρξαν προβλήματα συνεργασίας με άλλους υπουργούς όπως ο Κ. Αρβανιτόπουλος. Επίσης, «μετράει» για το επιτελείο του πρωθυπουργού ότι βάζει το θέμα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο κλείνοντας το μάτι στην Τρόικα και ικανοποιώντας ένα κομμάτι του εκλογικού ακροατηρίου της ΝΔ που ασπάζεται ιδέες του φιλελευθερισμού.

Αλλά αυτό που αποδεικνύεται καθοριστικό για την προσέγγιση του Κ. Μητσοτάκη με τον Α. Σαμαρά είναι ότι υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά που άναψε με την υπόθεση Μπαλτάκου. Αν και ο ίδιος είναι εκφραστής του κεντρώου προσανατολισμού της ΝΔ δεν θέλησε να φέρει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας αιχμές εναντίον του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, και αυτό, όπως ακούγεται, είναι κάτι που έχει καταγραφεί από τον Α. Σαμαρά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!