Οι 20 φορείς με τις 258 «μονάδες» που καταργούνται

Στα χέρια του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται ήδη από την περασμένη Τρίτη λίστα με 20 ομοειδείς Οργανισμούς και φορείς (με τις περίπου 258 «μονάδες» τους) που αναμένεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν μέχρι τα τέλη του μήνα, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Η λίστα αυτή αποτελεί το «πρώτο κύμα» των καταργήσεων-συγχωνεύσεων. Μεταξύ αυτών, όπως έγραψε και η aftodioikisi.gr, η ΔΕΘ με τη HELEXO και του ΟΠΕ σε έναν νέο οργανισμό (φορέα εξωστρέφειας) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, η συγχώνευση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά και Θεσσαλονίκης σε έναν. Η συγχώνευση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια, υπό μελέτη και μείωση του αριθμού των διοικητικών τους συμβουλίων, όπως επίσης και η σύμπτυξη των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης ανά την επικράτεια που αφορούν την προστασία ανηλίκων.

Το «δεύτερο κύμα» αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου, θα εμπεριέχει τη γνωστή «λίστα Πάγκαλου», που είναι ήδη σε γνώση του Πρωθυπουργού, και αναμένεται να επηρεάσει πολλούς Οργανισμούς και φορείς, μεταξύ των οποίων η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, ο ΕΟΜΜΕΧ, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων κτλ.

 

Για την επιστολή Μανιτάκη στους υπουργούς, με την οποία τους ζητεί -εάν χρειαστεί- να σχεδιάσουν ακόμη και εξαρχής τις δομές, εδώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!