ΟΑΕΔ: Έως την Μ.Δευτέρα η υπαγωγή στο σύστημα δωρεάν εκπαίδευσης «IT Academy Program για ανέργους» - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
23
Μάι
Back

ΟΑΕΔ: Έως την Μ.Δευτέρα η υπαγωγή στο σύστημα δωρεάν εκπαίδευσης «IT Academy Program για ανέργους»

Από σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, ξεκινά η αποστολή των προσωπικών στοιχείων και των κωδικών σύνδεσης στους πρώτους 28.372 εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι από τις 26 Φεβρουαρίου (ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων) μέχρι και τα τέλη Μαρτίου υπέβαλαν αιτήσεις διαδικτυακά για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα «IT Academy Program για ανέργους».

Η διαδικασία αποστολής των προσωπικών στοιχείων υπαγωγής στο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015.

Στο μήνυμα το οποίο λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e–mail) μέσω της οποίας έκανε την αίτηση υπαγωγής στο «IT Academy Program για ανέργους», μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

1) Το όνομα χρήστη (user name)

2) ο κωδικός (password)

3) ο κωδικός enrollment code

4) το link για τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης και

5) τα links (ηλεκτρονικές διευθύνσεις) για την αυτόματη και άμεση «είσοδο» στους ιστότοπους του προγράμματος.

Το «IT Academy Program για ανέργους» αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ και της Microsoft Hellas για την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, χωρίς κανένα  περιοριστικό κριτήριο έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους να ενταχθούν ή να επανενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ. Στα τέλη κάθε μήνα οι αιτούμενοι παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!