Καραμανλής προχώρησε σε αγορά γαντιών από…εταιρεία επίπλων στις Σέρρες

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thefaq, ο ΟΣΥ, οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε, τις οποίες εποπτεύει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, προχώρησαν σε μεγάλη παραγγελία για ιατρικά γάντια από εταιρεία η οποία εμπορεύεται έπιπλα στις Σέρρες.

Πρόκειται για αγορά 16.000 γαντιών από την εταιρεία “Σεμελίδης και Σία Ο.Ε.”, η οποία έχει έδρα το νομό στον οποίο πολιτεύεται και εκλέγεται ο υπουργός Μεταφορών, καθότι οι Σέρρες έχουν παραδοσιακά στενές σχέσεις με την οικογένεια Καραμανλή.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως επισημαίνει το thefaq ασχολείται με κατασκευή και εμπορία επίπλων και ξυλουργικές εργασίας, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε επέκταση του καταστατικού της για να περιλαμβάνει και «εμπόριο ειδών-μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας προσώπου κάθε είδους, ποδιές) κλπ συναφή είδη».

Διαβάστε το δημοσίευμα:

1.600.000 γάντια, από επιπλάδικο στις Σέρρες! Νέα επιτελικά “ανδραγαθήματα” …

Δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς.

Βρέθηκε επιπλάδικο στις Σέρρες που κέρδισε διαγωνισμό του ΟΣΥ για…γάντια!

Η απάντηση στο χθεσινό κουίζ του thefaq για το “Ποια εταιρεία του δημοσίου αγόρασε 240.000 ευρώ γάντια από εταιρεία που φτιάχνει…έπιπλα;“, είναι ότι ο ΟΣΥ, οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε., φορέας που εποπτεύεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Αχ.Καραμανλή, προχώρησε σε αγορά – μαμούθ 16.000 γαντιών από την εταιρεία “Σεμελίδης και Σία Ο.Ε.” στις Σέρρες – νομό στον οποίο εκλέγεται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής – με τίμημα 196.000 ευρώ συν ΦΠΑ, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να ξεπερνάει τια 240.000 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι πρόκειται για εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή και εμπορία επίπλων και ξυλουργικές εργασίες και η οποία μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησε σε επέκταση του καταστατικού της προκειμένου να περιλαμβάνει ως σκοπό και το “εμπόριο ειδών-μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας προσώπου κάθε είδους, ποδιές) κλπ συναφή είδη”!

Γεννά πραγματικά πολλά ερωτηματικά η ενέργεια αυτή, τόσο ως προς τον μεγάλο αριθμό τεμαχίων της παραγγελίας όσο και ως προς τον τρόπο που επελέγη μία εταιρεία που μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο ειδικευόταν στην κατασκευή επίπλων και στις ξυλουργικές εργασίες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με βάση το έγγραφο στην “Διαύγεια” (ΑΔΑ: 9ΩΒ1ΟΚΩ0-ΜΒΕ), η προμήθεια των γαντιών από την ΟΣΥ γίνεται στην τιμή των 12,25 ευρώ ανά τεμάχιο, όταν η συσκευασία των 100 τεμαχίων, με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, τιμολογείται στη λιανική από 12 ευρώ. Η ΟΣΥ δηλαδή, αν και παραγγέλνει 16.000 τεμάχια (προφανώς συσκευασίες των 100 γαντιών) θα πληρώσει για αυτές σε τιμές λιανικής...

Παρακάτω το έγγραφο της Διαύγειας, το site της εταιρείας epiplasemelidis.gr και η αλλαγή καταστατικού στο ΓΕΜΗ:

Και ολόκληρο το αρχείο της τροποποίησης του καταστατικού που κατατέθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών και καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ: 

Πέρα πάντως από το οξύμωρο της σύμπτωσης φορέας που εποπτεύεται από έναν υπουργό να καταλήγει σε παραγγελία – μαμούθ υγειονομικού υλικού εν μέσω πανδημίας σε εταιρεία που κατασκευάζει έπιπλα και η οποία βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια στην οποία πολιτεύεται ο υπουργός, γεννώνται και μια σειρά ουσιαστικών ερωτηματικών από μια πρώτη ανάγνωση και τα οποία χρήζουν διευκρινίσεων:

  • Με ποια κριτήρια για παράδειγμα έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης ποιότητας γαντιών “ΝΙΤΡΙΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΔΡΑ”, τι ειδικότητες εργαζομένων αφορά και πόσους εργαζόμενους;
  • Ποια διαγωνιστική διαδικασία ακολουθήθηκε και ποιο το κριτήριο της κατακύρωσης;
  • Ποια τα κριτήρια επιλογής αναδόχου;
  • Πόσοι ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ποιος ο χρόνος της διαδικασίας και ποιο το συνολικό ποσό της μέχρι σήμερα δαπάνης;
  • Ποτέ έγινε η προηγούμενη προμήθεια;

***upd: Όπως μας επεσήμανε σε σχόλιο αναγνώστης, αναζητώντας την συγκεκριμένη έγκριση δαπάνης στο σύστημα “Προμηθεύς“, το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων, σημειώνεται για τη συγκεκριμένη πράξη ότι αποτελεί “Απευθείας Ανάθεση – (Covid 19)”, κάτι που απαντά τουλάχιστον το ερώτημα για το ποια διαγωνιστική διαδικασία (δεν) ακολουθήθηκε:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΣΥ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΕΠΙΠΛΑ, ΓΑΝΤΡΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!