Ο Μητσοτάκης καταργεί με «πονηρή» τροπολογία τη Διαύγεια – Ραγκούσης: «Παροιμιώδες θράσος»

Να καταργήσει στην ουσία τη «Διαύγεια» επιχειρεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με «πονηρή» εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία «Πράξεις ανάληψης υποχρέωσης και σχετικές ανακλήσεις διατακτών που έχουν εκδοθεί μέχρι 30.9.2014 ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους ανεξάρτητα από το χρόνο ανάρτησης του στο Διαδίκτυο (Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»)».

Δηλαδή, με άλλα λόγια αποφάσεις που προκαλούν δαπάνη για το Δημόσιο θα είναι έγκυρες (σ.σ. δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει) ακόμη κι αν δημοσιευθούν στη «Διαύγεια» σε… δύο χρόνια (σ.σ. ή ποτέ;)

Το γεγονός επισημαίνει με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος τονίζει ότι «με εκπρόθεσμη τροπολογία, που με το παροιμειώδες θράσος που τους διακρίνει τόλμησαν να συντάξουν, εξουδετερώνουν την ουσία της Δι@ύγειας. Επανέρχονται ουσιαστικά σε κάτι στο οποίο απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, με μια προτεινόμενη διάταξη νόμου – γενικής εφαρμογής – που ουδεμία σχέση έχει με την παραπειστική αιτιολογική έκθεση που υποτίθεται πως τη συνοδεύει. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης.

Καλεί, δε, το ΠΑΣΟΚ να μην συμπράξει «και σε αυτήν τη νομοθετική και πολιτική παλινόρθωση του κράτους που μας χρεοκόπησε»

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γ. Ραγκούση για την εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία με την οποία εξουδετερώνεται η Δι@ύγεια είναι το εξής:

» Η Κυβέρνηση που πρόσφατα κατήργησε την αξιοκρατία στο κράτος επαναφέροντας τον σκληρό κομματισμό στην αξιολόγηση, στις προαγωγές, τώρα καταργεί και την διαφάνεια.

Με εκπρόθεσμη τροπολογία, που με το παροιμειώδες θράσος που τους διακρίνει τόλμησαν να συντάξουν, εξουδετερώνουν την ουσία της Δι@ύγειας.

Επανέρχονται ουσιαστικά σε κάτι στο οποίο απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, με μια προτεινόμενη διάταξη νόμου – γενικής εφαρμογής – που ουδεμία σχέση έχει με την παραπειστική αιτιολογική έκθεση που υποτίθεται πως τη συνοδεύει.

Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ που συνήργησε στο νομοθετικό και αξιακό ανοσιούργημα του κ.Μητσοτάκη, με το οποίο παύθηκαν οι μοναδικοί αξιοκρατικά επιλεγμένοι διευθυντές στη δημόσια διοίκηση, θα συμπράξει και σε αυτήν τη νομοθετική και πολιτική παλινόρθωση του κράτους που μας χρεοκόπησε; »

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]