O Μητσοτάκης καλεί τους Επιθεωρητές να εντείνουν τους ελέγχους στο Δημόσιο

Να συνεχίσουν και να εντείνουν τους ελέγχους των δημοσίων υπαλλήλων κάλεσε τα στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Σώματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία των δράσεων του ΣΕΕΔΔ που εντάσσονται στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του Υπουργείου για τη δημόσια διοίκηση και ειδικότερα για την ενίσχυση της λογοδοσίας και της πειθαρχικής ευθύνης, καθώς και για την εν γένει βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέλυσε το πλαίσιο για τον περαιτέρω επιχειρησιακό σχεδιασμό του ελεγκτικού έργου, θέτοντας συγκεκριμένες προτεραιότητες και στόχους και κάλεσε το ανθρώπινο δυναμικό του ΣΕΕΔΔ να συνεχίσει την εντατική προσπάθεια, εξετάζοντας κατά προτεραιότητα και το δυνατόν συντομότερο τις καταγγελίες των πολιτών που τους υποβάλλονται.

Το ΣΕΕΔΔ, το οποίο με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού ενισχύθηκε με την απόσπαση 40 επιθεωρητών για την ολοκλήρωση της στελέχωσης των περιφερειακών γραφείων, συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών στο Δημόσιο και στην εξάλειψη του φαινομένου της χρησιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών και άλλων εγγράφων για τον διορισμό ή την υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη δημοσίων υπαλλήλων.

Επιπρόσθετα, το ΣΕΕΔΔ διενεργεί οριζόντιους ελέγχους για την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, τη χορήγηση αδειών για άσκηση ιδιωτικού έργου από τους υπαλλήλους – ειδικά του κλάδου ΠΕ μηχανικών – και για την περιουσιακή κατάσταση υπαλλήλων οι οποίοι από το έτος 2009 και μετά απέστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 100.000 ευρώ.

Μιλώντας στους επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, τόνισαν τα ακόλουθα:

Κ. Μητσοτάκης: «Θα ήθελα εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά και του Υπουργείου, να σας ευχαριστήσω κάθε μία και καθένα ξεχωριστά γιατί την εξαιρετική δουλειά την οποία κάνετε στο ΣΕΕΔΔ. Ξέρω πολύ καλά ότι τους τελευταίους μήνες έχετε επιβαρυνθεί σημαντικά από μια σειρά από πρόσθετους ελέγχους, οι οποίοι διετάχθησαν ακριβώς γιατί είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα ότι ορισμένα πράγματα αλλάζουν στη δημόσια διοίκηση και ότι συμπεριφορές που ενδεχομένως στο παρελθόν να τις προσπερνούσαμε με σχετική αδιαφορία, δεν θα γίνονται από εδώ και πέρα ανεκτές. Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει το έργο το οποίο κάνετε εδώ και στηρίζει συνολικά αυτή τη σημαντική προσπάθεια εξυγίανσης της δημόσιας διοίκησης. Θέλω επίσης να πω ότι είναι πολύ σημαντικό – πέρα από τους οργανωμένους και στοχευμένους έλεγχους που μπορεί να διατάσσονται από την πολιτική ηγεσία του ΥΔΜΗΔ – να μην ξεχνάμε ότι σκοπός του ΣΕΕΔΔ είναι να βρίσκεται κοντά στον κάθε πολίτη, ο οποίος μπορεί να κάνει οποιαδήποτε καταγγελία στο Σώμα. Δεν είναι κατ’ ανάγκη όλες απολύτως τεκμηριωμένες, αλλά δεν πρέπει σε καμία στιγμή να έχουμε την αίσθηση ότι ασχολούμαστε μόνο με τα μεγάλα και ξεχνάμε τα μικρά – το ατομικό πρόβλημα του κάθε πολίτη στην οποιανδήποτε επαφή που μπορεί να έχει με τη δημόσια διοίκηση.»

Π. Νομικός: «Το ΣΕΕΔΔ έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο και κινείται σε πολύ εντατικούς ρυθμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα και συμβάλει με επιτυχία σε όλες τις δράσεις του Υπουργείου για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. Είναι μια υπηρεσία με κατάλληλα στελεχωμένο προσωπικό, με υψηλά προσόντα και κυρίως με υψηλό ηθικό αίσθημα. Θέλουμε όλοι να προσφέρουμε, χωρίς να φειδόμεθα χρόνου και κόπου, στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοσίας διοίκησης.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΙ, ΣΕΕΔ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!