O Μητσοτάκης διαψεύδει τη Χριστοφιλοπούλου ότι η Τρόικα ζήτησε απολύσεις για το 2015 και 2016!

Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι η Τρόικα ζητά απολύσεις το 2015 και το 2016 έγινε από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μιλώντας στον ρ.σ Real διαβεβαίωσε ότι η ελληνική πλευρά αρνήθηκε έστω και να συζητήσει αυτό το ζήτημα. Σε σχέση με το αν η αξίωση των δανειστών παραπέμπει σε νέο πολυετές μνημόνιο, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Ρωτήστε τους ίδιους τι έχουν στο μυαλό τους». Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και διέψευσε κατηγορηματικά ότι η Τρόικα έθεσε τέτοιο ζήτημα. Οπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Αγγελική Λάζου στον ρ.σ Real, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πλήρη άγνοια σχετικά.

Κατά τα άλλα, η Ε. Χριστοφιλοπούλου στην ίδια συνέντευξη τόνισε: «Περίπτωση ξαφνικού θανάτου μεγάλου οργανισμού δεν υπάρχει. Για μικρούς οργανισμούς δεν αποκλείεται. Υπάρχει, άλλωστε, η εκκαθάριση εν λειτουργία, αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει και με την ΕΡΤ«.

Σε σχέση με την αναδιάρθρωση σε ΕΑΣΕΛΒΟΛΑΡΚΟ είπε ότι όσοι αποχωρήσουν θα μετρήσουν στις απολύσεις. «Η Τρόικα δεν είπε ρητά ναι, αλλά υπήρξε μια σιωπηρή αποδοχή», επεσήμανε.

Ως προς τους συμβασιούχους που μένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές και πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους, ανέφερε ότι και πάλι όσοι αποχωρήσουν θα πρέπει να περιληφθούν στις απολύσεις. «Η Τρόικα ρώτησε πώς πάει αυτή η ιστορία, πριν να το θέσουμε εμείς. Σε συνεργασία με τον κ. Αθανασίου θα έχουμε σύντομα συγκεκριμένα στοιχεία», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η Ε. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στα πειθαρχικά λέγοντας ότι οι 230 απολύσεις επιόρκων θα έχουν γίνει και μέχρι το τέλος του χρόνου 400.

Τόνισε ότι υπάρχουν ΝΠΙΔ στο Δημόσιο που έχουν πλεονάζον προσωπικό και δεν παρέχουν κάποιο σημαντικό έργο. Και θύμισε ότι έχει δοθεί εντολή από τον πρωθυπουργό στους υπουργούς μέσω αξιολόγησης των φορέων τους να δώσουν κατάλογο με οργανισμούς που πρέπει να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. «Να φύγει ο βραχνάς ότι 600.000 υπάλληλοι ανησυχούν για τις απολύσεις και να πάμε στοχευμένα» υπογράμμισε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ποια υπουργεία έχουν ανταποκριθεί στην πρωθυπουργική οδηγία: «Το υπουργείο Πολιτισμού έχει στείλει αποτελέσματα. Δύο τρία υπουργεία βρίσκονται σε καλό δρόμο εξέλιξης, όπως τα υπουργεία Υγείας και Υποδομών. Αλλα υπουργεία έχουν περισσότερη δυσκολία«.

Η κα Χριστοφιλοπούλου αναγνώρισε ότι είναι προβληματική η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε πιο καθαρές και σταθερές θέσεις και άσκησε κριτική στη στάση του Κ. Σκανδαλίδη που στη συζήτηση για την πρόταση μομφής αναφέρθηκε σε «υφαρπαγή ψήφου».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!