Ο μαθητής ξεπέρασε το δάσκαλο – Γιατί ο Μητσοτάκης απολύει πιο εύκολα και από τον Μπιλ Γκέιτς

Ως «μύστης του νεοφιλελευθερισμού», εφαρμόζει τις πολιτικές του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμη και αν αυτές οι ίδιες έχουν απορριφθεί από καπιταλιστικούς κολοσσούς.

Εν προκειμένω, καλό είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν υπόψη τους ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης, μέσω ποσοστώσεων, που θέσπισε ο υπουργός και του οποίου η εφαρμογή ξεκινά, εφαρμόστηκε στην Microsoft και απορρίφθηκε ως αντιπαραγωγικό.

Υπενθυμίζεται ότι με το ανθρωποφαγικό πλαίσιο αξιολόγησης του κ. Μητσοτάκη, το 25% των υπαλλήλων θα βαθμολογείται υποχρεωτικά με βαθμούς 9-10, το 60% με βαθμούς 7-8 και το υπόλοιπο 15% θα παίρνει «κάτω από τη βάση» δηλαδή 1-6. Όπως προειδοποιούν εκπρόσωποι των υπαλλήλων, οι «χαμηλά βαθμολογούμενοι» απειλούνται με το ενδεχόμενο απόλυσης. Είναι γνωστές οι προθέσεις του υπουργού για «λιγότερο δημόσιο» τόσο σε δομές, όσο και σε προσωπικό, ενώ η συνέχιση των υποχρεωτικών μετακινήσεων μέσω του μηχανισμού κινητικότητας εγκυμονούν αντίστοιχους κινδύνους.

Οπότε, λοιπόν, οι «υποψήφιοι» προς απομάκρυνση υπάλληλοι θα επιλεχθούν μέσω ενός συστήματος το οποίο η ίδια εταιρεία του Bill Gates έκρινε αντιπαραγωγικό, καθώς ικανοί υπάλληλοι, παρά τα υψηλά προσόντα και τις ικανότητές τους, κρίνονταν αναγκαστικά μέτριοι και επιπλέον, δημιουργούνταν ένας εσωτερικός ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων.

Η Microsoft απέρριψε το συγκεκριμένο σύστημα το 2013. Η επόμενη κίνησή της ήταν να εστιάσει στην ομαδική εργασία και τη συνεργασία, παράλληλα με την ατομική εξέλιξη του καθε υπαλλήλου. Αντιθέτως ο Έλληνας υπουργός συνεχίζει ακάθεκτος. Οι ανησυχίες των υπαλλήλων ότι το δικαίωμά τους στην εργασία θα εξαρτάται ουσιαστικά από έναν, συνηθώς με κομματικά κριτήρια τοποθετημένο, προϊστάμενο ο οποίος θα επιλέγει με υποκειμενικό, εν μέρει, τρόπο, ποιοι θα «μπουν» σε ποια κατηγορία, ενισχύεται.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!