Ο Μ. Χρυσοχοΐδης προαναγγέλλει απολύσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις προανήγγειλε απολύσεις σε φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο του. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι το υπουργείο «έχει την ατυχία να έχει πάρα πολλές ΔΕΚΟ που χρηματοδοτούνται από το κράτος».

Υποστήριξε ότι «έχουν στηθεί πάρα πολλοί οργανισμοί που κάνουν παράλληλα πράγματα» για να σημειώσει ότι έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα αξιολόγηση των δομών, των αναγκών και του προσωπικού, ώστε «να φύγουν αυτοί που δεν είναι αναγκαίοι».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους υπάλληλοι που κάνουν χρήσιμη δουλειά και ανέφερε ως παράδειγμα πως «δεν μπορεί να απολυθεί ένας οδηγός που κινεί κάθε μέρα το λεωφορείο».

«Θα πρέπει να αποφύγουμε να αγγίξουμε οργανισμούς που παρέχουν καθημερινό έργο, όπως είναι οι συγκοινωνίες ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Μεταφορών εξήγησε ότι η «δεξαμενή» των προς αποχώρηση υπαλλήλων είναι στους κατασκευαστικούς οργανισμούς που «εκ των πραγμάτων πρέπει να συγχωνευθούν».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ΕΡΓΟΣΕ, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), την Αττικό Μετρό, Εγνατία, οι οποίες «πρέπει να συγχωνευθούν και έχουν προσωπικό που χρειάζεται επαναξιολόγηση».

Όσον αφορά τα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΤΕΟ ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «ανεύθυνη συζήτηση», συμπληρώνοντας πως εδώ και δύο μήνες είχε ανακοινώσει ότι μπαίνει σε φάση εκκαθάρισης, καθώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Εξάλλου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!