Ο Λοβέρδος ήταν μόνο η αρχή – Το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο (light) ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα επανεξέτασης των απολύσεων στο Δημόσιο

Η υιοθέτηση από τον Ανδρέα Λοβέρδο της πρότασης του Κ. Αρβανιτόπουλου για πρόσληψη 883 από τους 1.136 «διαθέσιμους» διοικητικούς υπαλλήλους Πανεπιστημίων που προκάλεσε κόντρα με τον Κ. Μητσοτάκη ήταν μόνο η αρχή. Σε συνέχεια αυτής, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, o νέος υπουργός Παιδείας έχει καταθέσει, προς το παρόν όχι δημόσια, πρόταση για την επαναπρόσληψη όλων των σχολικών φυλάκων που δεν μετακινήθηκαν σε άλλη θέση του Δημοσίου μετά το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους, αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό είναι το «κυρίως πιάτο» στο θέμα της διαθεσιμότητας-απολύσεων.

Κι αυτό γατί, σύμφωνα με πληροφορίες (σ.σ. τις οποίες επιβεβαιώσε με ανακοίνωσή του), το ΠΑΣΟΚ, σε ρόλο ΔΗΜΑΡ ή, όπως λένε ορισμένοι «light ΣΥΡΙΖΑ», μέσω του προέδρου του και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Α. Λοβέρδο, πρόκειται το επόμενο διάστημα να θέσει συνολικό θέμα επανεξέτασης των απολύσεων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν δίνουν λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα αυτό, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για 11.000 απολύσεις το 2014, και προφανώς θα χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα.

Πάντως, όπως λένε οι επαΐοντες, ο μόνος τρόπος για να μην γίνουν ή να μειωθεί ο αριθμός των  απολύσεις «διαθέσιμων» που αποτελούν και τη βασική «δεξαμενή» των 11.000 απολύσεων αλλά και των επιπλέον 2.000 που ζητά η τρόικα για το 2015, είναι να βρεθεί μεγάλος αριθμός πλαστών πτυχίων από τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών των45 έως 50.000 συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου μέσω των ΠΔ Παυλόπουλου και Β. Παπανδρέου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΣΟΚ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!