Ο Λ. Ρακιντζής βρίσκει κάτι σάπιο στο βασίλειο του ΕΟΠΠΥ

Πόρισμα-καταπέλτη για τον ΕΟΠΥΥ και τα ελλείμματά του παρέδωσε την Πέμπτη στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Το κεντρικό του συμπέρασμα είναι ότι η διαχείριση γίνεται με προβληματικό τρόπο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για «τρύπα» μεγαλύτερη από αυτή που εκτιμάται.

Παραδείγματα: Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το κόστος για νοσηλείες στο εξωτερικό έφτασε τα 76 εκατ. ευρώ, ενώ κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να είχαν γίνει και στην Ελλάδα.
-Για το ίδιο χρονικό διάστημα δαπανήθηκαν 113 εκατ. ευρώ για αναπηρικά αμαξίδια, τομέας που χρειάζεται επιπλέον διερεύνηση και εξορθολογισμό.

Ο κ. Ρακιντζής είπε ότι στο πόρισμα δεν γίνονται αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και σκάνδαλα, αλλά ούτε και επιρρίπτονται ευθύνες για συγκεκριμένες πράξεις. «Τις διαδικασίες ελέγξαμε και προτείναμε λύσεις για την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ», ανέφερε.

Ο υπουργός Υγείας, εξάλλου, τόνισε ότι το πόρισμα θα συμβάλει στον εξορθολογισμό των δαπανών στον ΕΟΠΥΥ, ενώ εξήγγειλε ότι θα επεκταθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα αμαξίδια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΟΠΠΥ, ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!