Ο Κ. Μητσοτάκης συμβουλεύει τους διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ να απογραφούν

«Και να τα εισηγείτο η κυβέρνηση (σ.σ τα νέα μέτρα) η Βουλή δεν θα τα ψήφιζε» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρηματολογώντας ενανίον οποιουδήποτε νέου πακέτου λιτότητας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι αποκλείονται άλλο φόροι και άλλα οριζόντια μέτρα.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά η κυβέρνηση έχει σοβαρά διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα. «Πετύχαμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα με κόπο και τεράστιες θυσίες από την ελληνική κοινωνία. Αυτό δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την εκκρεμότητα σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μείωση προσωπικού σε οκτώ πανεπιστήμια πρέπει να εφαρμοστεί. Μάλιστα, ανέφερε ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 40% των υπαλλήλων είναι πλεονάζον.

«Εάν δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία οι υπάλληλοι θα έχουν πειθαρχικές συνέπειες» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι δεν είναι φρόνιμο να «παίζουν με τη φωτιά». Και κατέληξε: «Εγώ θα τους συμβούλευα να συμπληρώσουν τη φόρμα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!