Μητσοτάκης στη WSJ: Το Δημόσιο έχει ξεφύγει από το… Παγγαίο

Το ελληνικό δημόσιο αλλάζει, απαντάει με επιστολή του στην Wall Street Journal ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αντίδραση του υπουργού Διοικητικής μεταρρύθμισης ήρθε έπειτα από δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας για την υπόθεση της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου.

Στην επιστολή του, που δημοσιεύθηκε στην WSJ, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει την απόλυτη δέσμευση του υπουργείου του για τον τερματισμό των καθυστερήσεων στη λειτουργία των πειθαρχικών επιτροπών του δημοσίου τομέα, επιδεικνύοντας παράλληλα σεβασμό στις νομικές και συνταγματικές προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμά της την Δευτέρα, η WSJ ανέφερε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στον ελληνικό Δημόσιο, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου το 2009, υποστηρίζοντας πως οι δράστες εξακολουθούν πάντως να πληρώνονται κανονικά από τον δήμο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξηγεί στην επιστολή του πως για το ζήτημα έχει εκδοθεί πρωτοβάθμια απόφαση, τόσο από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης, όσο και από την πειθαρχική επιτροπή το 2010, έναν χρόνο δηλαδή αφότου διεπράχθη το έγκλημα. Παράλληλα επισημαίνει ότι αυτό τον μήνα αναμένεται η απόφαση για την έφεση που έχει ασκηθεί, ενώ ο Δήμος Παγγαίου θα κληθεί να εφαρμόσει την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για την απόλυση των δύο καταδικασθέντων έως τη 17η Νοεμβρίου, όπως ορίζει η ελληνική δικαιοσύνη, ημερομηνία πριν από την οποία μπορεί να ασκηθεί έφεση στο ΣτΕ.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την πλήρη εφαρμογή του πειθαρχικού κώδικα στο δημόσιο τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ του δημόσιου τομέα και της ελληνικής κοινωνίας. Τα βήματα που έχουν γίνει είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουν αρχίσει ήδη να αποφέρουν αποτελέσματα. Σήμερα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα κατανοούν ότι τίθεται σε εφαρμογή η πολιτική της μηδενικής ανοχής σε σχέση με πειθαρχικά παραπτώματα και ότι θα γίνει επανεξέταση υποθέσεων άνευ καθυστερήσεων. Σε μόλις λίγους μήνες, περισσότερες από 1000 πειθαρχικές υποθέσεις επανεξετάστηκαν πλήρως, ενώ συνεχίζεται η επανεξέταση άλλων 2000 υποθέσεων.

Για πρώτη φορά, η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη αναφορά για όλες τις πειθαρχικές υποθέσεις στη χώρα, η πορεία των οποίων ελέγχεται σε τακτική βάση. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί στο ελληνικό δημόσιο όλα τα αναγκαία δίκτυα ούτως ώστε να υπάρχει άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση για την εξέλιξη πειθαρχικών υποθέσεων που εκκρεμούν».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΠΑΓΓΑΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!