Ο Γιάννης Τόλιος νέος γ.γ. Βιομηχανίας   - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
25
Μάι
Back

Ο Γιάννης Τόλιος νέος γ.γ. Βιομηχανίας  

O Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ορίστηκε γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με απόφαση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Γιάννης Τόλιος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια Λονδίνου και Μόσχας. Έχει μακρά θητεία στην Αριστερά, καθώς και στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, με άρθρα και μελέτες, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, βιομηχανικής και αγροτικής πολιτικής, δημοσίου χρέους, κ.α. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής αφορούσε τη: «Συγκέντρωση κεφαλαίου, βιομηχανικοί όμιλοι και βιομηχανική πολιτική».Έχει εργαστεί ως ερευνητής στην ΑΤΕ, στην Ελληνική Βουλή ως μετακλητός υπάλληλος και στο Τ.Π. & Δ. Είναι συντονιστής του ερευνητικού κέντρου «ΜΑΧΩΜΕ» και συμμετέχει στο «Euro-MemoGroup» των ευρωπαίων οικονομολόγων για μια εναλλακτική οικονομική πολιτική στην Ευρώπη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!