Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος αντιμέτωπος με τις λαϊκές αγορές (φωτό) - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος αντιμέτωπος με τις λαϊκές αγορές (φωτό)

Στα κάγκελα είναι και πάλι οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών εν όψει των αλλαγών που θα φέρει το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του κλάδου με τον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης, ζητήθηκαν βελτιώσεις στα θέματα των αδειών και του διαχωρισμού των θέσεων παραγωγών-πωλητών, κάτι που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, ούτε έγινε δεκτό ούτε διαφάνηκε ένα ψήγμα διάθεσης για συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Γιακουμάτος έδειξε διάθεση να εξετάσει το θέμα των προστίμων, της μεταβίβασης των αδειών και του δικαιώματος των πωλητών βιομηχανικών προϊόντων να συμμετέχουν σε θρησκευτικά πανηγύρια και παραδοσιακά παζάρια.

Για τη στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα ο κλάδος, διοργανώνεται ημερίδα την ερχόμενη Παρασκευή 4 Ιουλίου.

Το σχετικό νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί στα τέλη Μαΐου, έπειτα από αλλαγές της τελευταίας στιγμής, και προβλέπει ότι ο διαχωρισμός πωλητών και επαγγελματιών στις λαϊκές θα αποφασιστεί εντός τριμήνου, αφού προηγηθεί διαβούλευση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!