ΝΣΚ: Οι όροι για μετάταξη υπαλλήλων από δημοτική επιχείρηση σε δήμο

Τέλος στο «θολό τοπίο» των διαδικασιών αλλά και των προϋποθέσεων για τις μετατάξεις εργαζομένων από τις δημοτικές επιχειρήσεις ή ΔΕΥΑ στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων δίνει το ΣΤ΄ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου Κράτους, με τη με αριθμό 615/2012 γνωμοδότησή του (δεν έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΝΣΚ ακόμη).

Σύμφωνα και με το αριθ. Πρωτ. 47184/12/20.2.2013 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του οποίου κοινοποιείται η γνωμοδότηση σε αποκεντρωμένες και δήμους, εφαρμόζεται το άρθρο 109 του Ν. 3852/2010 για τη μεταφορά προσωπικού «σε περίπτωση λύσης δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης ή ΔΕΥΑ εφόσον, όμως, η δραστηριότητά τους, μετά τη λύση τους, αναλαμβάνεται (και συνεχίζεται) από τον οικείο δήμο ή από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου αυτού, άλλως εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 262 του Ν. 3460/2006».

Σύμφωνα με το άρθρο 109 του «Καλλικράτη», οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ, σε περίπτωση λύσης της δημοτικής επιχείρησης, μεταφέρονται σε άλλο δημοτικό φορέα, πάντα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την ίδια εργασιακή σχέση. Και έαν υπάρχουν συμβασιούχοι έργου, τότε εκτελούνται από τον φορέα στον οποίο έχουν μεταβιβαστεί οι αρμοδιότητες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΥΠ-ΕΣ, ΛΥΣΗ, ΜΕΤΑΤΑΞΗ, ΝΣΚ, ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΕΥΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!