Ν/σ–«καμπανάκι» για 2.000 υπαλλήλους 17 υπουργείων

Τη διαδικασία με την οποία θα οδηγηθούν είτε σε άλλες θέσεις του δημοσίου είτε εκτός περί τους 2.000 υπαλλήλους 17 υπουργείων που «περισσεύουν» με τα νέα οργανογράμματα, περιγράφει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο βρίσκεται στο δρόμο για τη Βουλή.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν και είτε θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας και θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις στο δημόσιο είτε εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι ακατάλληλοι, θα οδηγηθούν στην έξοδο.

Με το νομοσχέδιο θα δίνεται η εξουσιοδότηση για την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων στα οποία θα αποτυπωθούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείου με τη λεπτομερή  περιγραφή των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων των γενικών διευθύνσεων των διευθύνσεων, των τμημάτων και των θέσεων των υπαλλήλων. Στόχος είναι αφενός να εξυπηρετείται η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και αφετέρου η τοποθέτηση σε κάθε  θέση των καταλληλότερων υπαλλήλων  με βάση και τα ερωτηματολόγια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχουν σταλεί σε 206.000 δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται στα υπουργεία και στους φορείς που έχουν αξιολογηθεί οι δομές τους,  προκειμένου να περιγράψουν τα καθήκοντα της θέσης εργασίας στην οποία υπηρετούν.

Διαβάστε επίσης

Δημόσιο: Πρώτο βήμα για την κατάργηση της επετηρίδας

Έως 50% η μείωση των δομών σε πέντε υπουργεία

Προσεχώς σε 206.000 δημόσιους υπαλλήλους τα τεστ αξιολόγησης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]