Νομοθετική ρύθμιση για την εντοπιότητα των αστυνομικών υπαλλήλων

Νομοθετική διάταξη που θα τροποποιεί το άρθρο 6 του νόμου 1234/1982 σχετικά με το καθεστώς εντοπιότητας των αστυνομικών υπαλλήλων που ισχύει μέχρι σήμερα, στη κατεύθυνση της μείωσης του πληθυσμιακού κριτηρίου σε ό,τι αφορά υπαλλήλους που υπηρετούν μαζί και προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Σταύρου Αραχωβίτη, ο Νίκος Τόσκας αναγνώρισε ότι ο νόμος είναι πλέον παρωχημένος, καθώς απαγορεύει σε αστυνομικούς να υπηρετούν στην πόλη στην οποία διέμεναν έως την ενηλικίωσή τους αν αυτή είναι κάτω των 20.000 κατοίκων, για αυτό, όπως είπε, εξετάζεται η τροποποίησή του.

Το κυβερνητικό στέλεχος συμφώνησε με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑότι, με την αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, και με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών, θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στην κατανομή του υπηρετούντος προσωπικού, ενώ θα προκύψουν πολλά προβλήματα σε πολλές επαρχιακές πόλεις της χώρας, με μικρούς πληθυσμούς.

«Η ισχύουσα διάταξη προβλέπει σαφώς ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι απαγορεύεται να υπηρετούν στον τόπο όπου γεννήθηκαν και διέμεναν μόνιμα μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας τους, οι ίδιοι ή οι σύζυγοι αυτών, εφόσον η πόλη όπου έχει την έδρα της η αστυνομική υπηρεσία είναι κάτω των 20.000 κατοίκων. Η εφαρμογή της εν λόγω διάταξης θα επιφέρει αλυσιδωτές μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού, καθώς καμία πόλη της Λακωνίας δεν έχει πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους», υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.

Ο κ. Τόσκας παραδέχτηκε ότι με τον «Καλλικράτη», οι δήμοι και οι κοινότητες έχουν ενωθεί και δεν μπορεί να ισχύουν πλέον οι ίδιες απαγορεύσεις και διαβεβαίωσε ότι, θα καταθέσει «νομοθετική διάταξη που θα ρυθμίζει και θα διορθώνει το ζήτημα και έτσι δεν θα υπάρχουν προβλήματα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΑΝΤΙΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!