Νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος: Έρχεται με 200 διατάξεις -Οι βασικές προβλέψεις

Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, παρουσίασε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στους θεσμούς, κατά το συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

Το σχετικό νομοθέτημα περιλαμβάνει περί τις 200 διατάξεις. Θεσπίζει αυστηρά ασυμβίβαστα για υπουργούς και βουλευτές, ενώ προβλέπει τη δραστική μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων.

Περιλαμβάνει επίσης τη θεσμοθέτηση ετήσιου Σχεδίου Δράσης κυβέρνησης και υπουργείων, το οποίο θα εποπτεύεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, η θεσμοθέτηση μόνιμου υπηρεσιακού γραµµατέα σε κάθε υπουργείο, ο οποίος θα επιλέγεται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ, µε τριετή θητεία, καθώς και η δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, υπό τη στέγη της οποίας ενοποιούνται όλα τα εσωτερικά σώματα ελέγχου της δημόσιας διοίκησης (επιθεωρητές Δηµόσιας Διοίκησης, επιθεωρητές Υγείας, Μεταφορών και Υποδομών κ.λπ.).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!