Νομικά Πρόσωπα Δήμων: Στόχος η μείωση κατά 30%

Τους πίνακες με τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων έχουν ξεκινήσει να μελετούν στην κυβέρνηση προκειμένου να κάνουν ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα για το ποια από αυτά μπορούν να οδηγηθούν σε κατάργηση ή συγχώνευση.

Αν και οι δήμαρχοι υπενθυμίζουν ότι «στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης ο μόνος φορέας του Δημοσίου που προχώρησε σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των δομών και των υπηρεσιών του ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση», τονίζοντας ότι  «σε ότι αφορά στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, από 4.300 συγχωνεύτηκαν σε 520, ήτοι μείωση 88%, ενώ τα ΝΠΙΔ από 1.350 συγχωνεύτηκαν σε 492, ήτοι μείωση 64%», στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια για μείωση των Νομικών Προσώπων των δήμων από περίπου 1000 που είναι σήμερα (χωρίς τις σχολικές επιτροπές που δεν απασχολούν υπαλλήλους) σε περίπου 700. Προτεραιότητα σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα έχουν τα ΝΠΙΔ, ιδιαίτερα αυτά που δεν παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες (Παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο σπίτι κλπ).

Να σημειωθεί  μαζί με τις σχολικές επιτροπές τα νομικά πρόσωπα των δήμων (πλην της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που ακόμη δεν έχει αποστείλει σχετικά στοιχεία) είναι σήμερα 1145 με τα περισσότερα (224) να βρίσκονται στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ακολουθεί η Μακεδονία – Θράκη με 212, η Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια με 173, το Αιγαίο (Βόρειο και Νότιο) με 176, η Κρήτη με 131 η Αττική με 126 και η Ήπειρος – Δυτική Μακεδονία με 103 (σ.σ. ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, τα στοιχεία αυτά είναι μονο από την Ήπειρο και όχι από τη Δυτική Μακεδονία).

Διαβάστε επίσης

Απολύσεις: «Λίστα Σταμάτη» με 34 Οργανισμούς

ΚΕΔΕ: Όχι στην κατάργηση των Νομικών Προσώπων των δήμων

Απολύσεις: Στα επόμενα κύματα καταργήσεων οι οργανισμοί των ΟΤΑ

Έρχονται τα πάνω-κάτω σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου & ΟΤΑ

ΥΠΕΣ: Στους δήμους το «μπαλάκι» για τη μετατροπή ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ

Απολύσεις: Short list 30 οργανισμών στο Μαξίμου

Απολύσεις: Προτεραιότητα στην εθελουσία δίνει ο Μανιτάκης

Απολύσεις: Η λίστα με τα 252 ΝΠΙΔ του δημοσίου

Απολύσεις: Ποιοι φορείς οδηγούνται σε κατάργηση

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

ΔΝΤ: «Απαιτούνται τώρα απολύσεις στο Δημόσιο»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!