Νίκος Δένδιας: "Η εμμονή στις μεταρρυθμίσεις είναι το πατριωτικό μας καθήκον" - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Νίκος Δένδιας: “Η εμμονή στις μεταρρυθμίσεις είναι το πατριωτικό μας καθήκον”

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας, μετά την εκδήλωση του ΣΕΒ σήμερα για την ολοκλήρωση του Α΄ Προγράμματος για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Νέων Επιστημόνων «Μαζί στην Εκκίνηση!», στην οποία παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανάγκη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε:

«Εκφράζω, νομίζω, αυτό το οποίο πιστεύει η κυβέρνηση και το έχει επανειλημμένως πει και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς: Ότι η εμμονή στις μεταρρυθμίσεις είναι το πατριωτικό μας καθήκον. Και χωρίς τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αν  θέλετε, χωρίς την εμβάθυνσή τους, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει μπροστά. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην ανάπτυξη και στην προκοπή».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου «για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις στην Ελλάδα για τον λαϊκό καπιταλισμό», όπως ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Δένδιας τόνισε:

«Και βέβαια υπάρχουν οι προϋποθέσεις στην Ελλάδα, όπως υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και μάλιστα, ιδίως υπάρχουν στην Ελλάδα, που η νέα γενιά των Ελλήνων έχει όλα αυτά τα φυσικά χαρακτηριστικά που θα της επέτρεπαν να ακμάσει και στην πατρίδα της. Είναι προφανές ότι οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι νέοι επιστήμονες ακμάζουν στο εξωτερικό. Γιατί όχι και στην Ελλάδα; Είναι μια λαμπρή ευκαιρία και αυτοί να μείνουν στην πατρίδα τους και να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινου κεφαλαίου αλλά  και να βάλουν πλάτη ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!