ΓΓ Ισότητας: Συνέντευξη τύπου για δομές υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας

Η 25η Νοέμβρη έχει από το 1999, ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η Βία κατά των Γυναικών πρόκειται για ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κλπ. Αναγνωρίζεται ως έγκλημα (Οδηγία 2012/29/ΕΕ) με άμεσες κι έμμεσες επιπτώσεις τόσο για τις γυναίκες θύματα, όσο και για τη κοινωνία στο σύνολό της.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ως ο κατεξοχήν αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, υλοποιεί κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο πρόβλημα της έμφυλης βίας και, ειδικότερα, την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και των κοινωνικών και πολιτιστικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.

Στα πλαίσια της μέρας αυτής, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, για να παρουσιάσει το έργο της Γραμματείας Ισότητας, αλλά και τις δομές Υποστήριξης των Γυναικών Θυμάτων Βίας. Σας καλούμε να παρευρεθείτε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στις 11:30, Δραγατσανίου 8, 7ος όροφος, στη Γυάλινη Αίθουσα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση