Νέο σύστημα προσλήψεων και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών – Τι θα γίνει με τις πληρωμές των αναπληρωτών

Σαρωτικές αλλαγές προωθούνται στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, όπου και αλλάζουν όλα σε θέματα αξιολόγησης και προσλήψεων.
Έτσι, νέο σύστημα αξιολόγησης και αποτίμησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου θα εφαρμοσθεί σύντομα, ενώ καταργείται κάθε διαδικασία αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών όπως εφαρμοζόταν έως σήμερα.
Παράλληλα αλλάζει το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών. Στο μέλλον θα προσμετράται η προϋπηρεσία, τα μεταπτυχιακά και τα υπόλοιπα προσόντα δασκάλων και καθηγητών.
Ωστόσο, από το υπουργείο Παιδείας έχουν διαψευσθεί περί κατάργησης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Για το θέμα των μετατάξεων εκπαιδευτικών θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα το εξετάσει.
Όπως είναι γνωστό, συνταξιοδοτήσεις στη μέση της σχολικής χρονιάς δεν θα επιτρέπονται, ωστόσο θα εξετασθεί η περίπτωση να εξαιρεθούν όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας
Ακόμη θα αλλάξει και το πειθαρχικό δίκαιο των εκπαιδευτικών και θα αποσυνδεθεί από τη συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών και από αδικήματα που συντελούνται εκτός σχολικής μονάδας.
Τα παραπάνω προέκυψαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Βήματος, από τη συνάντηση των μελών του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη.

Η πληρωμή των αναπληρωτών
Παράλληλα, έως την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα πληρωθούν για τον μήνα Φεβρουάριο, οι περίπου 14.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν πληρωθεί λόγω της καθυστέρησης στη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των καθηκόντων του νέου γενικού γραμματέα του υπουργείου, Δημ.Χασάπη, ο οποίος και είναι ο αρμόδιος για να υπογράψει την αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων.
Πάντως, όπως έγινε σήμερα γνωστό, επιλογές των στελεχών της εκπαίδευσης θα γίνουν με το υφιστάμενο καθεστώς και θα καταργηθούν μόνο κάποιες διατάξεις από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, όπως είπε ο κ. Κουράκης στους δασκάλους.
Τέλος, έγινε γνωστό ότι θα επανεξετασθούν οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και όπου χρειαστεί θα επανασυσταθούν σχολεία που καταργήθηκαν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]