Νέο ραντεβού Στουρνάρα- τρόικας

Με την αισιοδοξία που αποτυπώθηκε στη χθεσινή του δήλωση, για την ύπαρξη τελικής συμφωνίας πηγαίνει σήμερα στις τρεις το μεσημέρι το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας. Το αν αυτή η αισιοδοξία θα επιβεβαιωθεί θα το γνωρίζουμε μετά το πέρας της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί  στο υπουργείο Οικονομικών και επί τάπητος αναμένεται να τεθούν όλα τα «αγκάθια» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας:  όπως είναι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 Τα οργανογράμματα της διαθεσιμότητας

Εν τω μεταξύ την εβδομάδα που ξεκινάει αύριο, αναμένεται η συνεδρίαση του  Κυβερνητικού Συμβουλίου  Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο θα εξετάσει τα τελευταία πέντε νέα οργανογράμματα που αφορούν στα υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας, Ανάπτυξης, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης.

Με βάση τα νέα οργανογράμματα, αναμένεται να μπουν σε διαθεσιμότητα από 600 έως 950 υπάλληλοι, που μαζί με τους 291 έως 542 των πρώτων έξι από τους οποίους ξεκίνησε η β΄φάση και τους 761 έως 846υπαλλήλους της δεύτερης «παρτίδας» των οργανογραμμάτων υπουργείων, θα φτάσουν περίπου τους 2000, από τους συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι η μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας είναι για 25.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013.

Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε μία κρίσιμη φάση, ό το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης εκφράζει την αισιοδοξία του για μία αίσια έκβαση των συζητήσεων με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Διαβάστε επίσης:

Οι απολύσεις στο Δημόσιο στη σύσκεψη Σαμαρά – Στουρνάρα

Σαμαράς: Καμία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Τελεσίγραφο τρόικας: Δεν προχωράμε χωρίς απολύσεις
Τρόικα: Απολύστε 7.000 επίορκους τώρα!

«Πορτοκαλί» συναγερμός για τις απολύσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!