Νέο "ναι μεν αλλά" Ντινόπουλου για την αξιολόγηση: Ο νόμος δεν είναι τέλειος - Τον έχουν απορρίψει οι περισσότεροι αιρετοί - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Νέο “ναι μεν αλλά” Ντινόπουλου για την αξιολόγηση: Ο νόμος δεν είναι τέλειος – Τον έχουν απορρίψει οι περισσότεροι αιρετοί

“Ναι μεν αλλά” είπε για μία ακόμη φορά για την αξιολόγηση ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Απαντώντας στον συνάδελφό του Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στους επικριτές του που υποστηρίζουν ότι δεν εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική ο κ. Ντινόπουλος υποστήριξε ότι «ο νόμος για την αξιολόγηση δεν είναι τέλειος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί», ενώ δεν παρέλειψε και πάλι να επισημάνει τη διαφωνία των δημάρχων που, όπως είπε, είναι αιρετοί.

Ο κ. Ντινόπουλος μαζί με τα άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών (Θεόφιλος Λεονταρίδης, Γιώργος Ντόλιος και Γιάννης Ιωαννίδης) έδωσαν συνέντευξη Τύπου για το θέμα της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας αλλά οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκε ήταν σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

«Η κυβέρνηση είναι ενιαία και λαμβάνει ενιαίες αποφάσεις. Το ΥΠΕΣ πιστεύει ότι η αξιολόγηση πρέπει να προχωρήσει τάχιστα. Ασφαλώς είναι ένα νόμος που δεν είναι τέλειος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφαρμόζουμε τους νόμους που ψηφίζουμε. Έχουμε δώσει εντολή στους γενικούς διευθυντές του ΥΠΕΣ να προχωρήσουν τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντινόπουλος. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «οι δήμαρχοι είναι αιρετοί, έχουν πρόσφατη λαϊκή εντολή και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων έχει ταχθεί ενάντια στην αξιολόγηση. Αυτό δε μας ευχαριστεί καθόλου», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας το πρωί στον αντ1 είχε υποστηρίξει ότι «εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα έβαζα ως τίτλο: Ντινόπουλος: “Nαι, στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις”, έτσι ώστε να μην υπάρχει και κανένα άλλοθι να βγαίνουν κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να χρησιμοποιούν τις δήθεν απολύσεις». 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!