ΡΟΗ
προηγ επομ

Ανασχηματισμός με νέο «καπέλο» Σαμαρά σε Μανιτάκη

Και τρίτο πρόσωπο – «καπέλο» στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη τοποθετεί ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ενόψει τη εφαρμογής της συμφωνίας με την τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο.

Έτσι μετά το γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλο και τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, δύο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του που συνδιαχειρίζονται με τον κ. Μανιτάκη, το θέμα των απολύσεων και των καταργήσεων οργανισμών, τοποθετεί και αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αυτό προβλέπεται  σε απόφαση του πρωθυπουργού που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, σύμφωνα με την οποία  προχωρά στη σύσταση θέσεων πέντε αναπληρωτών υπουργών και ενός υφυπουργού σε έξι υπουργεία  στα οποία μέχρι σήμερα δεν προβλεπόταν.

Πρόκειται για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και μιας νέας θέσης υφυπουργού στο Παιδείας – Πολιτισμού.

Δεν νιώθει άνετα ο Μανιτάκης

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ δεν είναι γνωστό αν η απόφαση του πρωθυπουργού  είναι σε γνώση των εταίρων του στην κυβέρνηση (σ.σ. οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι) ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο κ. Μανιτάκης που βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις «σαμαρικούς (πλην των κυρίων Σταμάτη και Βαρτζόπουλου και του υφυπουργού Μ. Βολουδάκη) με τους οποίους διατηρεί σχέσεις  που κινούνται ανάμεσα στις «αποστάσεις ασφαλείας» (Σταμάτης, Βαρτζόπουλος) και «ρήξης» (Βολουδάκης), δεν θα νιώθει καθόλου άνετα.

«Μυρίζει» ανασχηματισμός;

Πάντως, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από το Μέγαρο Μαξίμου που κάνει λόγο για «τεχνικό ζήτημα», ώστε όλα τα υπουργεία να έχουν ενιαία δομή, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων που θα πρέπει να δημιουργηθούν, η απόφαση του πρωθυπουργού θεωρείται προάγγελος ανασχηματισμού ο οποίος τοποθετείται για μετά το Πάσχα.

Άλλωστε, αφενός οι πιέσεις του Β. Βενιζέλου είναι ασφυκτικές αφετέρου ο Φ. Κουβέλης φαίνεται να κάμπτεται υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν στη θέση τους Α. Μανιτάκης και Α. Ρουπακιώτης, ενώ και ο ίδιος ο Α. Σαμαράς διαπιστώνει, πλέον,   τις εμφανείς δυσλειτουργίες στην κυβέρνησή του.

Διαβάστε επίσης

Κυβέρνηση: Γκάζι και προβληματισμοί για τις απολύσεις

«Λίστα Σταμάτη»

Ένας «επιτηρητής» (του Αντώνη) για τον Αντώνη…

Μανιτάκης-Βολουδάκης: Οι απολύσεις έφεραν ρήξη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΚΑΠΕΛΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!