Νέο έργο ΕΣΠΑ σε Δ. Χανίων και Δ. Ηρακλείου - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
24
Ιούνιος
Back

Νέο έργο ΕΣΠΑ σε Δ. Χανίων και Δ. Ηρακλείου

Νέο έργο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει το ημερήσιο Δελτίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με θέμα “Προτάσεις για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (BAA) των Δήμων Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης”.

Οι Δήμοι Ηρακλείου και Χανίων (Αστικές Αρχές), καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), με εφαρμογή του εργαλείου των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ). Οι Δήμοι Ηρακλείου και Χανίων καλούνται να σχεδιάσουν και να υποβάλουν μια Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για μία σαφώς ορισμένη Περιοχή Παρέμβασης (ΠΠ) εντός της Αστικής Περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Δήμος Ηρακλείου
  • Δήμος Χανίων

Περίοδος υποβολής

από 6/5/2016 έως 31/8/2016

Περιοχή εφαρμογής

Νομός Ηρακλείου

Νομός Χανίων

– Δήμος Ηρακλείου – Δήμος Χανίων

Όροι και προϋποθέσεις

Η Στρατηγική ΒΑΑ θα πρέπει:

Α. Να βασίζεται στις πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής παρέμβασης (ΠΠ) βάσει μιας αξιόπιστης χωρικής και δημογραφικής ανάλυσης στην οποία θα προσδιορίζονται:

  • Οι προκλήσεις, τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και οι ευκαιρίες (και σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή)
  • Η μεσοπρόθεσμη/μακροπρόθεσμη στόχευση και προοπτική τουλάχιστον μέχρι το 2023.

Β. Να προτείνει ένα σύστημα αλληλένδετων δράσεων που επιδιώκουν την επίτευξη μακροχρόνιας βελτίωσης των οικονομικών, περιβαλλοντικών, κλιματικών και δημογραφικών συνθηκών της ΠΠ, η χρηματοδότηση των οποίων δύναται να εξασφαλιστεί από διάφορα χρηματοδοτικά μέσα. Αναλυτικά περιγράφονται οι δράσεις, η χρηματοδότηση των οποίων επιδιώκεται από το ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στον Πίνακα 1.

Γ. Να συμβάλει στην ικανοποίηση των ειδικών στόχων του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 και ως εκ τούτου στην εκπλήρωση των δεικτών, οι οποίοι έχουν προσδιοριστεί στο επίπεδο κάθε μιας από τις επενδυτικές προτεραιότητες του Πίνακα 1, και αναγράφονται στο συνημμένο Πίνακα 2
(Παράρτημα ΙΙ).

Δ. Να είναι ρεαλιστική τόσο ως προς την ικανότητα διαχείρισής της από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ), όσο και ως προς τη δυνατότητα υλοποίησής της από τους εν δυνάμει δικαιούχους των προτεινόμενων δράσεων.

Ε. Να περιγράφει με σαφήνεια τους τρόπους συμμετοχής των κατοίκων της περιοχής, της κοινωνίας των πολιτών και άλλων επιπέδων διακυβέρνησης, τόσο στη φάση του σχεδιασμού, όσο και στη φάση της υλοποίησης της στρατηγικής.

Προϋπολογισμός

€ 23.937.500

Σχετικά αρχεία

Πληροφορίες – Στοιχεία επικοινωνίας
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Διεύθυνση
Δουκός Μποφώρ 7, 712 02 Ηράκλειο
Τηλ
2813 404500
Φαξ
2810 335040

Ι. Μπαλαντινάκης

2813 404501

Μ. Γιατρομανωλάκη

2813 404531

Ιστοσελίδα δημοσίευσης

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!