Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Κακλαμάνη – Ραγκούση

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Αφορμή δόθηκε με επιστολή του κ. Ραγκούση στον κ. Κακλαμάνη όπου του ζητά να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Αθήνα.

Ο κ. Κακλαμάνης στη απάντησή του επισημαίνει ότι: «οι νόμιμες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει από το δήμο της Αθήνας από χθες, επομένως κάπως αργά σκέφθηκε να παρέμβει για να εξομαλυνθεί μια κατάσταση που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη δική του αδιαλλαξία να ικανοποιήσει το βασικό αίτημα των απεργών «την μοριοδότηση στη θέση του οικείου φορέα».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των απεργών, ο δήμαρχος Αθήνας εκτιμά ότι «υποστηρίζεται από την ΚΕΔΚΕ (ομόφωνα) και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής, πλην της Κυβέρνησης. Αρνούμαι να ασχοληθώ με τις λοιπές ανακρίβειες που περιέχονται στην επιστολή του (ενν. του κ. Ραγκούση)».

Ο υπουργός Εσωτερικών, στην επιστολή του, επισημαίνει πως έχει εξηγήσει και στους ίδιους τους συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων, ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, καθώς είναι αντισυνταγματικά και παράνομα. «Γνωρίζετε ασφαλώς ότι η μονιμοποίηση τους είναι ευθέως αντισυνταγματική και παράνομη, όπως έχει επιβεβαιωθεί με αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων. Αλλά και η προσαύξηση της μοριοδότησής τους είναι καταφανώς άδικη και έχει βάσιμα επικριθεί ως αντισυνταγματική. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι συμβασιούχοι έργου που είχαν προσληφθεί με το προϋπάρχον καθεστώς, χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο, μόνο με απόφαση του δημάρχου στην περίπτωση των δήμων, δεν μπορούν επιπλέον να ευνοούνται με προσαυξημένη μοριοδότηση, έναντι όλων των άλλων, οι οποίοι δεν είχαν το προνόμιο της εύνοιας αυτής. Μια τέτοια προσαύξηση θα αδικούσε την τεράστια πλειοψηφία, παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης στην επιστολή του στο δήμαρχο και προσθέτει: «Οφείλω πέραν τούτου να επισημάνω ότι, παρά το γεγονός ότι η απεργία αυτή κηρύχθηκε για τρεις ημέρες παράνομη και καταχρηστική με δικαστική απόφαση, το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε το προηγούμενο τριήμερο γεμάτο σκουπίδια. Αυτό το διαπίστωσαν όλοι, και ιδιαίτερα οι δημότες της Αθήνας, το βεβαίωσε δε η ΕΛΑΣ που είχε ζητήσει την επείγουσα αποκομιδή».

Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και η οικονομική δραστηριότητα στην πρωτεύουσα, να προληφθεί η περαιτέρω επιβάρυνση της κατάστασης και ιδίως οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
«Σας παρακαλώ γι’ αυτό να κινήσετε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων», καταλήγει. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!