Νεφελούδης: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις κύριων συντάξεων, εκτός από τις υψηλές

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη διατήρηση των κύριων συντάξεων, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, τονίζοντας ότι εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να αποφευχθούν οι περικοπές.

«Θα πάμε στην τελική φάση διαπραγμάτευσης, που νομίζω ότι θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, με τις δεδομένες θέσεις που έχουμε επεξεργαστεί. Έχουμε και εναλλακτικά σενάρια που ενδεχομένως αυτά θα είναι που θα διατηρήσουν τη βασική μας δέσμευση να μη μειωθεί καμία κύρια σύνταξη και να αγωνιστούμε να μπορέσουμε να μη μειωθεί και καμία επικουρική» δήλωσε ενδεικτικά, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Όπως εξήγησε, αυτά τα σενάρια σχετίζονται με τις επικουρικές συντάξεις και τον τρόπο αποφυγής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Στη συνέχεια, ο κ. Νεφελούδης επανέλαβε ότι στην πρόταση της κυβέρνησης, προβλέπεται ότι «δεν θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις, εκτός από τις πάρα πολύ μεγάλες που ήταν πάνω 2.300 και 3.000 ευρώ».

«Σε αυτό εργαζόμαστε και τώρα. Αυτή είναι η δέσμευση που έχουμε και μ’ αυτή προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση» τόνισε.

Ερωτηθείς για το χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, εκτίμησε ότι αυτό θα έλθει στη Βουλή πριν τις 25 Μαρτίου.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!