Νέες περικοπές συντάξεων και εφάπαξ

Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν -και πάλι- για τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Μείωση έως και 20% σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ θεωρείται εξαιρετικά πιθανή από το οικονομικό επιτελείο, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι προσπάθειες καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια το μαχαίρι θα μπει και στις κύριες συντάξεις μέσα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Εθνος«, από το 2014 δημιουργείται ο ατομικός λογαριασμός κάθε ασφαλισμένου και η σύνταξη και το εφάπαξ θα υπολογίζονται με βάσει τις κρατήσεις. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, οι μειώσεις θεωρούνται επιβεβλημένες καθώς αναμένεται να προκύψουν νέα ελλείμματα στα ταμεία. Οι περικοπές θα γίνουν με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης καθώς το κράτος θα εγγυάται μόνο ένα ποσό κοντά στα 360 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα αλλάζει ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και το υπόλοιπο ποσό της σύνταξης θα εξαρτάται από την ασφαλιστική πορεία του κάθε ασφαλισμένου. Σταδιακά θα καταργηθούν και οι εξαιρέσεις που προβλέπονται σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία ενώ από το 2014 ο υπολογισμός του εφάπαξ θα είναι ενιαίος για όλα τα ταμεία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΦΑΠΑΞ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!