Νέα μέτρα: Σούπερ μάρκετ & τράπεζες μόνο εντός δήμου -Τι αλλάζει στο «6»

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε ανοίγει -Τι ισχύει σήμερα (ΦΕΚ)

Νέα μέτρα: Σούπερ μάρκετ & τράπεζες μόνο εντός δήμου -Τι αλλάζει στο «6»

Εντός δήμου ή το πολύ δύο χιλιόμετρα από το σπίτι θα μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες σε όλη τη χώρα με τον κωδικό 2 (σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων κλπ) αλλά και το 3 (μόνο για τις τράπεζες).

Παράλληλα με τον κωδικό 6 (σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, κίνηση με κατοικίδιο ζώο) οι μετακινήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο το πρωί στις 6 έως την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την ΠΕ Λάρισας όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί.

Παράλληλα στη μετακίνηση 4 (για παροχή βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά:

Στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) εντάσσονται οι:
ΠΕ Αττικής
ΠΕ Αχαΐας
ΠΕ Αρκαδίας
ΠΕ Θεσσαλονίκης
ΠΕ Λάρισας
ΠΕ Λευκάδας εκτός από το Μεγανήσι
ΠΕ Φθιώτιδας
ΠΕ Αργολίδας
ΠΕ Κορινθίας
ΠΕ Θεσπρωτίας
ΠΕ Αρτας
ΠΕ Σάμου
ΠΕ Βοιωτίας
ΠΕ Χίου
ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας
ΠΕ Ρόδου
ΠΕ Ηρακλείου
ΠΕ Ευβοίας εκτός από τη Σκύρο
ΠΕ Καλυμνίων

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας

-Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί για όλες τις ημέρες της εβδομάδας και τα ΣΚ.

-Στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου η απαγόρευση θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

-Εξαίρεση θα αποτελούν η Αττική και η Θεσσαλονίκη την Αθήνα, όπου η απαγόρευση θα ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί (σ.σ. επανέρχεται, δηλαδή, το 9 το βράδυ και τα σαββατοκύριακα)

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων και μνημόσυνων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει σχέδιο έκτακτης για τα νοσοκομεία της Αττικής. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΠΟΔΙΑ, PROTEINOMENA, ΚΩΔΙΚΟΣ 6, ΕΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΕΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!