Νέα επίθεση Σκουρλέτη: Ο «Κλεισθένης» χάλασε την σούπα στους δημάρχους

Νέα επίθεση στις ηγεσίες της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ τις ηγεσίες των οποίων κατηγορεί ότι είχαν επιλέξει την τακτική του μη διαλόγου για τον «Κλεισθένη Ι» εξαπολύει με συνέντευξη του στον στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», εξαπολύει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης: «Αυτήν την τακτική την επέλεξε η ηγεσία της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ πάνω από έναν χρόνο, δηλαδή όχι στον διάλογο, όχι στη συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένες διατάξεις, που θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη καλύτερο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, αλλά υποτάχτηκε σε μία τακτική πορευόμενη, κυρίως, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ήταν μία ισοπεδωτική αντιμετώπιση».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της απλής αναλογής, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι «μιλάμε πια για μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση, πρόκειται για μία άλλη αντίληψη για το πώς θα πρέπει να διοικούνται οι δήμοι». Σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις των δημάρχων τόνισε: «Προφανώς τους χάλασε η σούπα, μία σούπα, την οποία είχαν ορισμένοι αυτοδιοικητικοί συνηθίσει μετά το ’74 […]. Η κυβερνησιμότητα, πλέον, προσεγγίζεται με διαφορετικούς όρους. Διότι αν είναι κυβερνησιμότητα ένα δημαρχοκεντρικό αδιαφανές σύστημα διακυβέρνησης, το οποίο θα βασίζεται σε συσχετισμούς, οι οποίοι δεν θα ανταποκρίνονται στους πραγματικούς, δεν είναι ισχυρή η κυβερνησιμότητα αυτή και παραπέμπει σε μία αντίληψη περιορισμένης δημοκρατίας. Αντίθετα η κυβερνησιμότητα πια θα βασίζεται σε πλατιές πλειοψηφίες στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων για την επίλυση των τοπικών ζητημάτων, άρα θα είναι πιο ισχυρές αυτές οι διοικήσεις».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών τον Μάιο του 2019 απάντησε: «Οι εθνικές εκλογές, με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, είναι να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, άρα δεν υπάρχει το σενάριο αυτό πάνω στο τραπέζι».

 

Αναφερόμενος στην υπόθεση των δανείων συγγενικών προσώπων τού πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι «επιχειρείται κυρίως από τη μεριά της ΝΔ απέναντι σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία χαρακτήρισαν την πολιτική ζωή του τόπου τις προηγούμενες δεκαετίες -σχέσεις διαπλοκής και διαφθοράς ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ισχυρά κέντρα οικονομικής εξουσίας- να θολώσουν την προσπάθεια που γίνεται για εκείνες τις υποθέσεις, οι οποίες έχουν πάει στη Δικαιοσύνη, με αναφορές από εδώ και από εκεί, που δεν στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα….Αν δεν μπορείς να απαντήσεις επί της ουσίας, τότε αμολάς μελάνι και προσπαθείς να θολώσεις τα πράγματα. Δεν είναι έτσι, όμως, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η υπόθεση της διαφθοράς ήταν κάτι το οποίο αποτελούσε συστατικό στοιχείο του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει […] Συγκρίνουμε πράγματα ανόμοια. Τέτοιες υποθέσεις (σ.σ. αντίστοιχες της υπόθεσης δανείου συγγενικού προσώπου τού πρωθυπουργού) υπάρχουν δεκάδες, που μπορεί άνθρωποι να έχουν την ανάγκη να πάνε σε κάποιου είδους ρύθμιση επιχειρηματικών δανείων και προφανώς δεν συνιστά ό,τι γίνεται με βάση τη νομιμότητα κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. Είναι γνωστό ότι αυτή η προπαγάνδα εκεί αποσκοπεί στο να θολώσει το πραγματικό διακύβευμα, που είναι η πάταξη της διαπλοκής και η αποκάλυψη των όποιων ευθυνών υπάρχουν, πολιτικών, ποινικών κ.λπ.» σημείωσε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΣΟΥΠΑ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι, ΧΑΛΑΣΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!